Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τουρκία: Καταγγελία εις βάρος της για την ελευθερία στο Διαδίκτυο


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε από την Τουρκία εξηγήσεις για την απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, έπειτα από αγωγές που κατέθεσαν δύο Τούρκοι πολίτες.

Ο πρώτος μηνυτής είναι καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bilgi και δεν του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον ιστότοπο myspace.com. Ο δεύτερος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στην προσωπική του ιστοσελίδα που κατασκεύασε μέσω της ιστοσελίδας της Google.

Αμφότεροι εξάντλησαν όλα τα εγχώρια ένδικα μέσα πριν προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι αιτιολογίες, για την απαγόρευση, που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η εταιρεία Digiturk παραπονέθηκε για το γεγονός ότι οι αγώνες που προβάλει στο κανάλι της, αναμεταδίδονται στο διαδίκτυο μέσω των ιστοσελίδων της Google. Ενώ για το myspace.com υπήρξε εκδίκαση αναφορικά με την προβολή πορνογραφικού υλικού.

Για το λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες, αντί να επιδιωχθεί η ανίχνευση και ποινική εκδίκαση των παραβατών!

http://www.defencepoint.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP