Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Έσφαξαν …αρνιά για τον Αχμέτ, στον Εχίνο.


Οι φωτογραφίες είναι από τον Εχίνο,όπου βρέθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι ενθουσιώδης. “Είμαστε υπερήφανοι για σένα”,φώναζαν οι συγκεντρωμένοι,μέσα σε παραλήρημα,το οποίο κατέληξε στη σφαγή ενός αρνιού ,μπροστά στα πόδια του Αχμέτ Νταβούτογλου! Στην ομιλία του κράτησε χαμηλούς τόνους,μπροστά στο ενθουσιασμένο ακροατήριο.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι ήταν παλιά του επιθυμία να επισκεφθεί τον Εχίνο και αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τους συνέστησε «να είναι μονιασμένοι» και να διατηρήσουν τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους.

Επανέλαβε ότι θα πρέπει ως Έλληνες πολίτες και ως Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι ενεργοί σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και δημόσιας ζωής. Υπογράμμισε ότι «το καλό κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποβαίνει και προς όφελός τους» και αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών.

Οι τοπικές αρχές προσέφεραν στον κ. Νταβούτογλου και στη σύζυγό του τοπικά πλεκτά και έναν ασημένιο δίσκο, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους σε εστιατόριο του χωριού.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP