Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Ζαμάν»: Ελληνοκυπριακό φρένο σε τουρκικό πυρηνικό σταθμό


Η Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει στα σχέδια της Τουρκίας για την ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, ενώ η Κύπρος δηλώνει πως θα καταθέσει την ανησυχία της για το ίδιο θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν»..

Αναφερόμενη στα σχέδια για την ανέγερση του πρώτου εκ των συνολικά τριών τουρκικών πυρηνικών σταθμών, στην παράλια επαρχία της Μερσίνας, η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, την περασμένη Παρασκευή ότι «η Ελλάδα είναι όπως και η γείτονας της Tουρκία σεισμογενής χώρα. Τα σχέδια της σεισμογενούς Τουρκίας να χτίσει πυρηνικούς σταθμούς «δεν έχουν νόημα» μετά την καταστροφή.

Επίσης, η εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, ότι η Κύπρος θα θέσει το θέμα των σχεδιαζόμενων πυρηνικών σταθμών στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η «Ζαμάν» αναφέρει ότι τουρκικές διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις δηλώσεις Ελλήνων και Κυπρίων, σχετικά με την παραπομπή του θέματος στην ΕΕ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είδους πλαίσιο σχεδιάζουν για τη μεταφορά του θέματος στις Βρυξέλλες. Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα κάνουν» δηλώνει τούρκος διπλωμάτης στην εφημερίδα, κρατώντας την ανωνυμία του, όταν ερωτάται κατά πόσον η Αγκυρα σχεδιάζει να απαντήσει στις δηλώσεις Ελλάδας – Κύπρου.

http://www.ethnos.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP