Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τούρκοι κατέσχεσαν θρησκευτικά βιβλία στην κατεχόμενη Κύπρο


Στην κατάσχεση βιβλίων με θρησκευτικό περιεχόμενο, τα οποίο προορίζοντο για τους Ελληνοκυπρίους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Τα βιβλία μετέφερε στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά. Όμως, το λεγόμενο «τελωνείο» στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και τα κράτησε. Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες

Η «Κίπρις» υπό τον τίτλο «Και τώρα κρίση με τα βιβλία», έγραψε για αριθμό βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που προορίζονταν για Ελληνοκυπρίους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο συγκεκριμένο θέμα, με τον τίτλο «Ισλαμικός φανατισμός - Απαγόρευση του Ιησού». Στον επίτιτλο, μάλιστα, έγραψε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην «ΤΔΒΚ» υπάρχει ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω, απαγόρευσαν βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Η εφημερίδα «Βολκάν» έγραψε ότι όπως πιστεύεται, τώρα «η ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταγγείλει το γεγονός στην ΕΕ.

Την ίδια ώρα, στην Θράκη η ολίγιστη ελληνική πολιτική τα "δίνει όλα" στην Άγκυρα, για να μην δυσαρεστήσει τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου. Η πολιτική των ίσων μέτρων προφανώς δεν είναι γνωστή στους ειδήμονες με τα πλαστά πτυχία του υπουργείου Εξωτερικών.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_6882.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP