Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν για τη Λιβύη.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε λίγη ώρα θα έχει τηλεφωνική συνομιλία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την κρίση στη Λιβύη. Την αποκάλυψη την έκανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, που τόνισε πως στο θέμα της Λιβύης, όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε " Όσοι ζουν στα χωριά και στις πόλεις της Λιβύης είναι αδέλφια μας , η Λιβύη είναι αδελφική χώρα. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να κυλήσει μια σταγόνα αίματος. Τις τελευταίες δυο με τρείς εβδομάδες προσπαθήσαμε να λυθεί το ζήτημα εντός της Λιβύης. Μπορεί να μην έγινε αντιληπτό αυτό, αλλά η ιστορία θα δείξει πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρθηκε η Τουρκία στο θέμα της Λιβυής, και πόσο φιλική ήταν η συμπεριφορά μας." Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε οτι η χώρα του υποστηρίζει πως οποιαδήποτε επέμβαση στη Λιβύη, πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της χώρας και να μην έχει στόχο τον κατακερματισμό του φυσικού πλούτου"

Ο Νταβούτογλου δήλωσε οτι για δημιουργηθεί η συμμαχία, όπως κατα της Λιβύης α χρειάζεται μια διαδικασία. " Εμείς θεωρούμε οτι η διαδικασία δεν τηρήθηκε όπως πρέπει. Οταν γίνεται κάτι στα πλαίσια του ΟΗΕ, με τις αρχές του ΟΗΕ, θα πρέπει να είναι ανοιχτή στη συμμετοχή των μελών και όχι να γίνεται σύσκεψη με την επιλογή συγκεκριμένων χωρών". Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου στη Λιβύη έχουν απομείνει λίγες εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες, και οτι δεν αληθεύουν οι φήμες για την ύπαρξη περίπου 10.000 Τούρκων στη χώρα.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=4267

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP