Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νέο συλλαλητήριο στα κατεχόμενα στο τέλος του μήνα.


Περί τα τέλη Φεβρουαρίου οι Τουρκοκύπριοι προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το πακέτο οικονομικών μέτρων και σε αντίδραση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος "Νέα Κύπρος" Μουράτ Κανατλί. 

 Όπως είπε, σήμερα είχαν μια νέα συνάντηση τα πολιτικά κόμματα και οι συντεχνίες για το θέμα της οργάνωσης του συλλαλητηρίου. 

 



Κάλεσε τους Ευρωπαίους να προστατέψουν αυτές τις κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι οποιεσδήποτε κινήσεις που μπορεί να υπάρξουν εναντίον των Τ/κ προέρχονται απευθείας από την Τουρκία. 

 



Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κανατλί ανέφερε ότι είναι φανερό ότι στις νέες διαδηλώσεις "το κύριο θέμα είναι το οικονομικό πακέτο, αλλά στο δρόμο θα βρίσκεται και η οργή των ανθρώπων". Είπε ακόμα ότι δεν φωνάζουν εναντίον της Τουρκίας και οι 10 χιλιάδες, που βρίσκονται στους δρόμους, όμως-σημείωσε- "όπως και το 1999 ξεκίνησε με το οικονομικό και επεκτάθηκε και στο πολιτικό θέμα". 

 



Πρόσθεσε ότι αυτή η κινητοποίηση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την αντιπολίτευση που είναι υπέρ της λύσης, όμως για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται και μια ελπίδα για λύση του Κυπριακού. 

 

 



Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος "Ενωμένη Κύπρος" Ιτζέτ Ιτζάν δήλωσε ότι "η Κύπρος δεν είναι επαρχία της Τουρκίας, αλλά ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος". 

 

 



Ο Ιτζάν καταδίκασε έντονα τις δηλώσεις Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι αν συμβεί οτιδήποτε σε οποιονδήποτε Τ/κ διαδηλωτή, τότε θα θεωρήσουν υπεύθυνο τον κ. Ερντογάν και θα διαμαρτυρηθούν σε διεθνή δικαστήρια. 


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP