Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανεξάρτητο συνδυασμό ετοιμάζουν να κατεβάσουν οι μειονοτικοί στις εκλογές του Επιμελητηρίου


Διεργασίες παρατηρούνται στο χώρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για τη νέα διοίκηση. Πριν απο τρία χρόνια προβλέψαμε οτι στις επόμενες εκλογές οι επαγγελματίες που ανήκουν στο χώρο της μειονότητας θα προσπαθήσουν για πρώτη φορά να διεκδικήσουν την πλειοψηφία στο ΔΣ του επιμελητηρίου. Οι λόγοι εμφανείς αφού απο τη μια μεριά στο μητρώο των μελών της οργάνωσης την πλειοψηφία αποτελούν μειονοτικοί επαγγελματίες που μέχρι σήμερα δεν είχαν δείξει την συσπείρωση τους αλλά επέτρεπαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να τους εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι ενώ απο την άλλη πλευρά οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στα διοικητικά συμβούλια δεν έδειχναν την ανάλογη διάθεση για προώθηση λύσεων των προβλημάτων των μειονοτικών.

Δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ομάδα πρωτοβουλίας απο νέους επαγγελματίες που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το παλιό κατεστημένο. Η ομάδα πρωτοβουλίας συσκέπτεται αρκετά συχνά και παρόλο που οι εκλογές αναβλήθηκαν για τον Οκτώβριο αυτοί συνεχίζουν τις επαφές και τον προγραμματισμό τους για την ενίσχυση της κίνησης ώστε να είναι έτοιμοι για τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Αλλαγή πολιτικής

Δεν είναι παράξενο να δούμε τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο της επαγγελματικής δραστηριότητας των επενδύσεων και της ανάπτυξης νέων πρωτοβουλιών. Οι διάφοροι πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, στελέχη της οικονομικής ζωής του τόπου, συνδικαλιστικοί στελέχη των επαγγελματιών προπαγάνδιζαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την προσέγγιση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για θέματα οικονομίας. Οι συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα Τούρκων επιχειρηματιών και το ενδιαφέρον που έδειξαν για επενδύσεις στην περιοχή, η πραγματοποίηση φόρουμ για την επιχειρηματικότητα, οι επαφές που είχαν οι επαγγελματίες του ΕΒΕΡ με Τούρκους επισήμους έσπασαν το πάγο που υπήρχε και άνοιξαν νέους δρόμους για τη μειονότητα.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η αύξηση της ανεργίας στη περιοχή, το οικονομικό πλεόνασμα της Τουρκίας και η διάθεση της γειτονικής χώρας να επενδύσει στη χώρα μας είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάδειξη μιας νέας διοίκησης στις επαγγελματικές οργανώσεις. Οι νέοι φιλόδοξοι που ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στις επικείμενες εκλογές έχουν το σύνθημα «φτάνει πια οι παλιοί, είναι καιρός για τους νέους» και φυσικά το σύνθημα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Θα δούμε το αποτέλεσμα.

http://fonirodopis.gr/press/?p=25907

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP