Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκία: Πιο διεφθαρμένος ο ιδιωτικός από το δημόσιο τομέα!


Οι θαυμαστές της Τουρκίας θα πρέπει να πάγωσαν διαβάζοντας τις πληροφορίες που ακολουθούν, τις οποίες αλιεύσαμε από τον τουρκικό Τύπο. Φαίνεται λοιπόν ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο διεφθαρμένος από το τουρκικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το γραφείο καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της τουρκικής Αστυνομίας. Τα στοιχεία στηρίζονται στην ανάλυση των χιλιάδων υποθέσεων που χειρίστηκε η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Η Τουρκία κατέλαβε την 56η θέση στον κατάλογο των πιο διεφθαρμένων χωρών της οργάνωσης Transparency International, έναντι της 61ης σε 180 χώρες το 2009.

Η εν λόγω οργάνωση είναι που συμπέρανε ότι πιθανότατα, η διαφθορά του δημοσίου τομέα υπολείπεται του ιδιωτικού, για να επαληθευθεί στη συνέχεια από τα στοιχεία της αστυνομίας…


Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο διαπιστώσεις, είναι ότι η μεν οργάνωση εντοπίζει τον «πρωταθλητή» της διαφθοράς στον τομέα της εκπαίδευσης, η δε αστυνομία, στον τομέα της υγείας…
Οι προσπάθειες της αστυνομίας, ωστόσο, δείχνουν να φέρνουν κάποια αποτελέσματα: κατά τις επιχειρήσεις, 1.029 ύποπτοι συνελήφθησαν σε 104 υποθέσεις διαφθοράς και απάτης το 2007, για να αυξηθούν τα νούμερα σε 1.999 συλληφθέντες σε 209 υποθέσεις το 2008, για να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση το 2009 με 4.580 σε 363 υποθέσεις το 2009.
Εν κατακλείδι, το 2010, οι υποθέσεις που ερευνήθηκαν ήταν 439 και οι συλλήψεις υπόπτων 3.386.
Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των συλληφθέντων από τον ιδιωτικό τομέα, δεδομένο που συνέβαλε καθοριστικά στα τελικά συμπεράσματα της μελέτης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP