«Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διοικήσουν το δήμο Σώστη, πώς θα διοικήσουν το δήμο Ιάσμου;»....φαγουρά στους κόλπους της Μειονότητας????
Ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες των υποψηφίων και των συνδυασμών για το δήμο του Ιάσμου, βλέπουμε πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, γεγονός που οδηγεί τους κατοίκους της περιοχής σε αμηχανία. Με την ένωση των δήμων Σώστη και Αμαξάδες στο δήμο του Ιάσμου και τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων από τη μειονότητα γεννώνται πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους. Αναρωτιόμαστε, ποιος κανονίζει να υπάρχουν 4 διαφορετικοί συνδυασμοίς από τη μειονότητα για το δήμο του Ιάσμου; Μήπως και οι 4 συνδυασμοί προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να εκλεγεί πάλι ο Κυριάκος Αμούτζας; Τι δουλειά έχει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου στο δήμο του Ιάσμου; Τι συγκεκριμένο σκοπό έχει ο Τουργκάι Μουμίν που συμμετέχει στις εκλογές;
Με το χρόνο και τις εξελίξεις, θα βρούμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μας. Θέλω να εξετάσουμε τις υπηρεσίες που έδωσαν τα τελευταία 4 χρόνια, ο δήμαρχος Σώστη Ισμέτ Καδή και ο Μουσταφά Μουσταφάογλου στην αντιπολίτευση.
Με την εκλογή του στο δήμο Σώστη, ο κ. Καδή δυστυχώς δεν μπόρεσε να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον στους κατοίκους στα χρόνια της υπηρεσίας του. Περισσότερο ενδιαφέρθηκε για τις δραστηριότητες των γνωστών του και όχι του λαού. Έμεινε μακριά από τον λαό και δεν επισκέφθηκε τα χωριά του δήμου για να ακούσει τους κατοίκους τους, τα προβλήματά τους, τις σκέψεις τους. Επίσης δεν ενδιαφέρθηκε και για τον μειονοτικό τύπο και πολλές φορές έκανε συνεντεύξεις ανακοινώσεις τύπου στα ελληνόφωνα μέσα.
Έτσι και ο μειονοτικός τύπος πήρε στάση εναντίον του και στα φεστιβάλ κερασιού δεν συμμετείχε και ανακοίνωσε κείμενο κατηγορώντας τον για τη στάση του απέναντι στο μειονοτικό τύπο. Στα 4 χρόνια της υπηρεσίας του, δεν μπόρεσε να ανακοινώσει τα έσοδα και έξοδα από τα φεστιβάλ κερασιού που διοργανώνουν κάθε χρόνο. Γιατί; Απλά ανακοίνωνε ότι η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν καλύτερα από όλους τι γίνεται και στις εκλογές του 7 Νοέμβρη θα δώσουν της απάντησή τους στον κ. Καδή. Αν ο κ. Καδή θέλει να φανεί δίκαιος, να βγει και να ανακοινώσει τα έσοδα και τα έξοδα του τελευταίου φεστιβάλ κερασιού.
Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Σώστη σήμερα είναι εξαιτίας της αδιαφορίας του κ. Καδή. Για παράδειγμα σε ένα χωριό επειδή δεν έγιναν ομαλά και σωστά οι υπηρεσίες αποχέτευσης, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Στα 4 χρόνια υπηρεσίας του κ. Καδή έγινε «εργαλείο» και ο Μουσταφά Μουσταφάογλου που είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο. Τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να βγει, να ελευθερωθεί από τα λόγια και την πίεση του κ. Καδή και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να κάνει και ανακοινώσεις στον τύπο.
Εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο κ. Μουσταφάογλου έκρινε ότι το καλύτερο είναι να μείνει σιωπηλός στη διάρκεια της υπηρεσίας του κ. Καδή στο δήμο του Σώστη τόσα χρόνια και να μην κάνει τίποτα άλλο. Έτσι αυτά τα χρόνια πέρασαν χωρίς καμιά δυσκολία για τον κ. Καδή.
Αυτά τα δυο πρόσωπα τώρα κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς ξεχωριστά και είναι υποψήφιοι στο δήμο του Ιάσμου. Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διοικήσουν το μικρό δήμο Σώστη, πως θα διοικήσουν το μεγάλο δήμο Ιάσμου που θα αποτελείται από 27 χωριά σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”; Μήπως οι συνδυασμοί τους θα είναι με τα ίδια άτομα που είναι τώρα στο δήμο;
Σήμερα οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής αυξάνονται ολοένα και περισσότερο προς τον κ. Καδή. Στο περασμένο Ραμαζάν Μπαϊράμ, σε επίσκεψη που έκανε σε ένα χωριό του δήμου, ήρθε αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των κατοίκων. Οι κάτοικοι των ρώτησαν γιατί δεν ήρθε καθόλου στο χωριό τους εδώ και 4 χρόνια που βρίσκεται στην υπηρεσία του δήμου και αυτός έμεινε άναυδος. Επίσης του είπαν πως σκέφτεται μόνο το δικό του συμφέρον και δεν σκέφτεται το λαό. Ένας από τους λόγους των αντιδράσεων των κατοίκων προς τον κ. Καδή είναι επειδή, στις προηγούμενες εκλογές είχε υποσχεθεί σε κάποιους να τους πάρει στη διοίκηση του δήμου, αλλά τελικά δεν τους επέλεξε.
Σήμερα που υπάρχουν 4 συνδυασμοί από την μειονότητα για το δήμο του Ιάσμου, είναι ό,τι καλύτερο για τον κ. Αμούτζα που είναι ο μοναδικός από ελληνικής πλευράς. Ποια είναι η ανάγκη για 4 συνδυασμούς σε ένα δήμο δεν μπορώ να καταλάβω. Αν θέλει η μειονότητα να εκλέξει δικό της δήμαρχο σε αυτό το δήμο, πρέπει να υπάρχουν το πολύ 2 συνδυασμοί και όχι περισσότεροι. Γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι 4 συνδυασμοί και να σχηματίσουν έναν μεγάλο ή δυο; Ποιος εξυπηρετείται με την σημερινή κατάσταση;
Από τη μια ο κ. Καδή και ο κ. Μουσταφάογλου συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους για τον προσδιορισμό των μελών και από την άλλη έρχονται και ο Τουργκάι Μουμίν με την Σιμπέλ Μουσταφάογλου ξεχωριστά με αποφασιστικότητα, αλλά με τι σκοπό και τι στόχο άραγε. Όλοι φαίνεται έχουν τελικό σκοπό να εξασφαλίσουν την εκλογή του κ. Αμούτζα.
Πηγή: Εφημερίδα Blten
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου