Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πως είδαν οι Τούρκοι την ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010



Εφ. Μπιρλίκ 7-10-2010
ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ¨

H Ελλάδα δεν προτίθεται να απομακρυνθεί από την μακροχρόνια λογική του ¨εξ ανατολών κινδύνου¨. Στις ασκήσεις που κάνουν σε ορισμένα χρονικά διαστήματα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν την Τουρκία ως ¨εχθρική απειλή¨.

Με βάση το σενάριο της άσκησης ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ¨ που μετά από μια διετία πραγματοποιείται στις 4 με 8 Οκτωβρίου στο Βόρειο Αιγαίο και στην Δυτική Θράκη πάλι εμφανίζεται η Τουρκία ως απειλή.

Η άσκηση ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ¨ που σε μεγάλο βαθμό γίνεται με την λογιστική υποστήριξη, την στρατιωτική δύναμη και τα οχήματα του 4ου Σ.Σ. βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο.

Στην άσκηση αυτή που κατά κύριο λόγο μετείχαν μονάδες τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διοίκησης μη επανδρωμένων οχημάτων, συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Πάνος Μπεγλίτης και παρακολούθησαν το σενάριο που περιλάμβανε απόκρουση, αντίσταση και αργότερα αντεπίθεση.

Ο Βενιζέλος και ο υφυπουργός του παρακολούθησαν ένα τμήμα της άσκησης από την φρεγάτα ΤΠΚ “RUSSEN”. Από την άλλη στα πλαίσια του σεναρίου της άσκησης αερομεταφερόμενες ειδικές δυνάμεις από την 1η ΜΑΛ και την 2η ΜΑΛ από Μάλεμε και Ασπρόπυργο αντίστοιχα μεταφέρθηκαν με C-130 που απογειώθηκε από την Κρήτη και έπεσαν με αλεξίπτωτο στην περιοχή της Ροδόπης.

Πρώτα έπεσε η 1η ΜΑΛ και ακολούθως η 2η. Σε αυτή την άσκηση οι Έλληνες κομάντο απέκρουσαν επίθεση που έγινε από Τούρκους κομάντο οι οποίοι με την μέθοδο της κάθετης εισόδου είχαν κατέβει μέσα στα τάγματα

Αναφέρεται πως η άσκηση ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ¨ παρακολουθείται μέχρι το τέλος της από 4 ανώτατους αξιωματικούς.
Στην άσκηση ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010¨φέτος μετείχαν και οι φορείς ΥΠΕΘΑ – ΥΠΕΣΑΠΗΔ – ΥΠΟΙΑΝ – ΥΠΕΞ – ΥΠΠ – ΓΓ/ΕΕ – ΕΥΠ -ΥΠΑ – ΟΤΕ – ΕΑΒ – ΕΜΥ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP