Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επεισόδια προβοκατόρων της μειονότητας κατά Γάλλων δημοσιογράφων


Επεισόδια σε βάρος Γάλλων δημοσιογράφων του καναλιού ΤF-3 προκάλεσαν προβοκάτορες της μειονότητας στο χωριό Θέρμη της Θράκης. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι έναναν ρεπορτάζ για της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά σύμφωνα με το akritasmedia.gr, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι τους χαρακτήρισαν Πομάκους και όχι Τούρκους όπως ήθελαν κάποιοι από αυτούς και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους κατηγορήσουν για ... κατασκοπεία (προφανώς υπερ της Ελλάδας)!

''Τα όσα αντιμετωπίσαμε στις Θέρμες ήταν πραγματικά απίστευτα και μας θύμισαν καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε αφρικανικές χώρες, άλλες εποχές, όπως η Τυνησία και το Τσαντ και μάλιστα σε περιόδους αναταραχής, όπως σε πολέμους ή σε δικτατορίες''. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα όσα βίωσε, η Έφη Τσελίκα, που είναι η Ελληνογαλλίδα ανταποκρίτρια τόσο της κρατικής τηλεόρασης, όσο και του κρατικού ραδιοφώνου της Γαλλίας.

Τελικά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που απέτρεψαν τα χειρότερα. Αντί όμως να διώξουν τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να σβήσουν το καταγεγραμμένο υλικό τους, ώστε να ικανοποιηθεί ο υποκινούμενος όχλος που τους περιστοίχιζε!

Το θέμα κατέγραψαν και Τούρκοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν από τη γειτονική χώρα. Εκείνοι βέβαια έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι μουσουλμάνοι σχημάτιζαν ουρά για να μιλήσουν στην τηλεόραση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP