Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τουρκία: «Σε άθλια κατάσταση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»



Ως άθλια χαρακτηρίζει την κατάσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το τουρκικό Γενικό Επιτελείο σε εσωτερικές εμπιστευτικές του εκθέσεις του.

Είναι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός βασίζεται σε εκτιμήσεις που έχουν σαφώς επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και απαξίωσης που έχει καταλάβει τη χώρα λόγω των γνωστών και σημαντικών οικονομικών προβλημάτων. Είναι δε τόσο βαρύ αυτό το κλίμα που συνδυαζόμενο με την ελληνική υπερβολή έχει οδηγήσει τα πράγματα στο άλλο άκρο. Αυτό δεν είναι άλλο από το να υποβαθμίζεται ή και μηδενίζεται η καθημερινή προσπάθεια των χιλιάδων ανδρών και γυναικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά τα όντως υπαρκτά προβλήματα διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το ηθικό τους και φυσικά την αμυντική ικανότητα της χώρας.


Η γνωστοποίηση της τουρκικής εκτίμησης έγινε δεκτή με μάλλον χλιαρό τρόπο από ελληνικούς στρατιωτικούς κύκλους. Οι ίδιοι μάλιστα κύκλοι αφού αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την πληροφορία, σημείωσαν με νόημα ότι έχουν γνώση οι φύλακες και η οποιαδήποτε αξιολόγησή της δεν θα πρέπει να γίνει συναισθηματικά αλλά στη βάση της ψυχρής λογικής. Συμπλήρωσαν δε την αξιωματική αρχή ότι η υποτίμηση του αντιπάλου αποτελεί συνταγή ήττας.


Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αξιολογήσει σε όλο το εύρος της την τουρκική εκτίμηση καθώς όπως πολλές φορές έχει αποδειχτεί στο παρελθόν, τέτοιου είδους εκτιμήσεις ανοίγουν έναν ανατροφοδοτούμενο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο, κρίση ή ακόμη και σε πόλεμο.


Πάντως όσον αφορά την ουσία της εκτίμησης, αρκεί κάποιος φίλος ή εχθρός να παρατηρήσει τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια της εθνικής μεγάλης κλίμακας διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», που διεξάγεται αυτή τη στιγμή για να αντιληφθεί πόσο λάθος είναι.



Δυστυχώς για όσους -τους περισσότερους- Έλληνες δεν βρίσκονται στον τόπο διεξαγωγής της άσκησης, τα τεκταινόμενα αυτά παραμένουν και θα παραμείνουν άγνωστα καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ λάμπουν δια της απουσίας τους, προτιμώντας να... ταϊζουν τους Έλληνες με reality.


Με την υποστήριξη του Joomla!

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP