Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε σήμερα από την Τουρκία για να μεταβεί στην Τεχεράνη, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους για την επίλυση της διένεξης όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
«Είχαμε επαφές σε ανώτατο επίπεδο στο Ιράν. Θα βρούμε μια ευκαιρία για την πραγματοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής» ιρανικού ουρανίου, δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Ανατολή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για το Ιράν. «Κρίναμε ότι οφείλαμε να πάμε κι εμείς εκεί, στην περίπτωση που η ανταλλαγή γίνει στην Τουρκία», συνέχισε ο Ερντογάν.
Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν σήμερα ότι η ανταλλαγή ιρανικού ουρανίου με πυρηνικό καύσιμο μπορεί να γίνει στην Τουρκία. Τα δίκτυα διευκρινίζουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μεταβεί στην Τεχεράνη για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς υπάρχει η πιθανότητα να περιληφθεί σε ένα σχέδιο συμφωνίας η χρήση της Τουρκίας ως της τοποθεσίας για την ανταλλαγή.Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός του Ερντογάν στην Τεχεράνη αποτελεί ένδειξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό ζήτημα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP