Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δραματικές οι αλλαγές στα εθνικά...


Η Εδαφική Ακεραιότητα είναι όπως ένα πουλόβερ. Όταν πιάσει κάποιος την άκρη ενός νήματος και αρχίσει να το τραβάει αυτό ξηλώνεται.
Η κατάσταση στριπ-τιζ διαμελισμού επιδεινώνεται, όταν η κυβέρνηση είναι καμπαρετζού.
Μας απογυμνώνουν με επικίνδυνο τρόπο.
Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Διεκδικούν και αποθρασύνονται. Ταυτόχρονα ισχύει το σενάριο των ΗΠΑ για να παρέμβουν σε κάποιο θερμό επεισόδιο και να αναλάβουν αυτοί σε πλαίσια υποτιθέμενης επιδιαιτησίας τον στυγνό έλεγχο του Αιγαίου.

Οι ΗΠΑ πονάνε στο Άκτιο και οι Τούρκοι στην Σμύρνη. Και στις δυο περιοχές ο πληθυσμός είναι ή Ελληνικός ή Ελληνογενής. Εκεί πρέπει να στρέψουμε τις "επιθετικές" μας προοπτικές.
Έπρεπε να γίνει μια ερώτηση που θα τίναζε την επίσκεψη στον αέρα, αλλά δεν έγινε. Η ερώτηση θα ήταν η εξής: “Σε ποιον ανήκουν τα Ίμια; στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;”
Οι αλλαγές που συντελούνται τον τελευταίο καιρό τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στα βαλκάνια αλλά και η στρατηγική σύγκλισης της EE με την Τουρκία δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν τη δομή και τον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.
Σε αυτό το νέο τοπίο η Τουρκία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον αναβαθμισμένο ρόλο που τις έχει παραχωρηθεί (διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της πυρηνικής αντιπαράθεσης του Ιράν με την δύση κ.α).
Έτσι η Ελλάδα πέφτει στην παγίδα και αποδέχεται τη συμμετοχή της σε μια κατάσταση που επισημοποιεί την Τουρκική ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας και μακροπρόθεσμα θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τα συμφέροντά μας.
Αρκετό ενδιαφέρον έχουν,
Η έναρξη διαδικασίας μερικού αφοπλισμού [μακροπρόθεσμα οδηγεί σε ενοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων, αν στο μέλλον γίνονται, όπως ελέχθει, κοινές ασκήσεις!!] και οι εμπορικές συμφωνίες.
Οι προτάσεις για τουρκικές επενδύσεις στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και αλλού για να βοηθήσει, όπως λένε, την Ελλάδα θα εξαντλήσουν ολοκληρωτικά την ήδη προβληματική ελληνική οικονομία, κυρίως επειδή η Τουρκία έχει αρκετά μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, άρα, πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, πιο φθηνά προϊόντα.
Αν παράλληλα μέσω των συμφωνιών ανοίξουν οι πόρτες εισόδου εργατικού δυναμικού από την Τουρκία στην χώρα μας, (βλέπε άρση περιορισμού της βίζας για Τούρκους πολίτες στην ΕΕ) σε λίγα χρόνια οι τουρκικής καταγωγής Έλληνες θα είναι περισσότεροι από το ντόπιο πληθυσμό... και ίσως μας αναγκάσουν να πάρουμε (όπως την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής) το δρόμο της προσφυγιάς...
Νομίζω ότι (η κυβέρνηση) δεν πείθουν ότι διαχειρίζονται σωστά τα ελληνοτουρκικά, το μόνο που προκαλούν όλα αυτά είναι... βαθιά ανησυχία.
Αυτό που έλαβε χώρα ήταν το crash test για τον επερχόμενο διαμελισμό. Η πέμπτη φάλαγγα είναι πλέον γνωστή. Το κατά πόσο πέθανε ήδη το Ελληνικό Φρόνημα μένει να το δούμε. Αυτήν την φορά δεν θα υπάρξει έλεος από καμία μεριά.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP