Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ -EΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η Sabah στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν θα συναντηθούν στην Άγκυρα» γράφει ότι ο Πρόεδρος Γκιούλ προβαίνει σε ενέργειες για την εξασφάλιση συνάντησης, για μία ακόμη φορά, των ηγετών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν στην Τουρκία, πριν την επίσκεψη Ομπάμα. Καίτοι δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της τριμερούς συνάντησης κορυφής, εικάζεται ότι θα πραγματοποιηθεί την 1η ή τη 2α Απριλίου. Η τρίτη τριμερής συνάντηση [Τουρκία - Πακιστάν - Αφγανιστάν] αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.

Η Άγκυρα, η οποία αισθάνθηκε ανησυχία από τις αυξανόμενες ταραχές στο Πακιστάν, έχει σημάνει συναγερμό. Ο Πρόεδρος Γκιούλ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του Πακιστάν Ζερνταρί και συναντήθηκε κατά το Παγκόσμιο Φόρουμ Υδάτων, στην Κων/πολη, με τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν Καρζάι, καλώντας και τους δύο ηγέτες στην Άγκυρα. Επίσης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μπακί Ιλκίν, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το Αφγανιστάν στο Σ.Α. ΟΗΕ, επέστησε την προσοχή στο ότι η περιοχή διανύει μια κρίσιμη περίοδο.

Οι πλευρές αποδέχθηκαν την πρόταση για την τριμερή συνάντηση, αλλά μετά δυσκολίας βρέθηκε ημερομηνία, λόγω των συνόδων G -20 και NATO, καθώς και της επίσκεψης Ομπάμα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP