Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΒΡΟΖ


Η Milliyet στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Κατά τους εορτασμούς του Νεβρούζ εκδήλωση για τον Οτζαλάν» γράφει ότι, κατά τους εορτασμούς του Νεβρούζ στη Σανλίουρφα, αναρτήθηκαν σύμβολα του ΡΚΚ, φωτογραφίες τρομοκρατών, που έχουν σκοτωθεί, και αφίσες του Οτζαλάν. Στους δε εορτασμούς στο Τζίζρε, έλαβαν μέρος 20.000 άτομα.

Ο Πρόεδρος του DTP Αχμέτ Τουρκ κατά την ομιλία του τόνισε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί επαφές με τις ΗΠΑ, το Ιράν και το Ιράκ για την επίλυση του Κουρδικού, προσθέτοντας: «Όμως οι Κούρδοι δεν λαμβάνουν μέρος στις συνομιλίες αυτές. Αν δεν συμμετάσχει ο κουρδικός λαός στις προσπάθειες αυτές, από τις συνομιλίες δεν μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι, κατά τις εκδηλώσεις, όπου ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ, και μίλησαν η πρώην βουλευτής του απαγορευθέντος κουρδικού κόμματος DEP Λεϊλά Ζανά, καθώς και ο αδερφός του Οτζαλάν, Μεχμέτ Οτζαλάν, ενώ τράβηξε την προσοχή το γεγονός ότι ακούστηκε το σύνθημα «Ο Ερντογάν στη φυλακή και ο Οτζαλάν στη Βουλή».

Στο ίδιο δημοσίευμα και με τον υπότιτλο «Η Ασφάλεια σε συναγερμό» αναφέρεται ότι η Γενική Δ/νση Ασφαλείας έλαβε δρακόντεια μέτρα σε όλη την επικράτεια για τους εορτασμούς του Νεβρούζ. Έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες και οι Δ/νσεις Ασφαλείας των Νομών προειδοποιήθηκαν για να επιδείξουν προσοχή σε όλη τη διάρκεια των εορτασμών. Παράλληλα, εστάλησαν ενισχύσεις από την Αστυνομία στους ανατολικούς και ΝΑ Νομούς της χώρας.

Η Sabah στις εσωτερικές της σελίδες αναφέρεται στους εορτασμούς, που ξεκίνησαν, και γράφει ότι ο Πρόεδρος Γκιούλ στο σχετικό του μήνυμα τόνισε: «Οι διαφορετικότητές μας είναι η μεγαλύτερη πηγή πλούτου». Ο Γκιούλ, αντίθετα με πέρυσι, επεσήμανε για πρώτη φορά την «εθνοτική καταγωγή», τονίζοντας ότι ο κάθε Τούρκος πολίτης είναι ένα αδιάσπαστο και ίσο κομμάτι του έθνους.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP