Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΥΡΔΙΚΟ / ΙΡΑΚ


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu, αλλά και στο ίδιο το δελτίο του Αnadolu, ο Τ/ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν είπε ότι η Τουρκία δεν θα έχει καμία αντίρρηση για την Κουρδική Διάσκεψη [στο Ερμπίλ του Β. Ιράκ], αρκεί αυτή συμβάλει στα βήματα για τον τερματισμό της τρομοκρατίας και να μην αποτελέσει βάση για προπαγάνδα του ΡΚΚ.

Ο Τ/ΥΠΕΞ τόνισε ότι προς το παρόν η τουρκική πλευρά δεν έχει λάβει κάποια πρόσκληση για τη συμμετοχή παρατηρητή από την Τουρκία, στην Κουρδική Διάσκεψη. Ακόμη, είπε ότι δεν αναμένεται κάποια τέτοια πρόσκληση, η οποία όμως, στην περίπτωση που υπάρξει, θα αξιολογηθεί.

Στη συνέχεια, ο Τ/ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη, το timing και τους προσκεκλημένους, λαμβάνονται από τις ιρακινές Αρχές και ότι ακόμη δεν υπήρξε κάποια οριστική απόφαση όσον αφορά πρόσκληση του ΡΚΚ στη Διάσκεψη.

Η Ζaman αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Δεν υπάρχει αντίρρηση για την Κουρδική Διάσκεψη στο Ερμπίλ».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP