Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Τουρκία: Εντυπωσιακή η διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος


Στο ποσό των 7,39 δισ. λιρών (4,31 δισ. δολάρια) εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Τουρκίας -έναντι πλεονάσματος της περσινής χρονιάς- με τη διόγκωση του ελλείμματος να καθιστά σχεδόν αδύνατη την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων της κυβέρνησης για το 2009.
Σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, το δημοσιονομικό έλλειμμα των πρώτων δύο μηνών του έτους σχεδόν ισοδυναμεί με στόχο για το σύνολο του 2009 για έλλειμμα, ύψους 10,398 δισ. λιρών, εξέλιξη που ενδεχομένως να οδηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην άσκηση πιέσεων για τη λήψη εισοδηματικών μέτρων, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας για τη χορήγηση δανείου.

Η εντυπωσιακή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της επιδείνωσης της τουρκικής οικονομίας, εν μέσω της πιστωτικής κρίσης.
Η άλλοτε ευημερούσα τουρκική οικονομία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, με την ανεργία να εκτινάσσεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους σε αυτοκίνητα, διαρκή οικιακά αγαθά και αγορές κατοικιών εν όψει των εκλογών στις 29 Μαρτίου.
NAYTEMPORIKI

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP