Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αρμένιοι διεκδικούν… τη βάση του Ιντσιρλίκ!


Τα μπελά τους έχουν βρει οι Τούρκοι με το θέμα της γενοκτονίας για την οποία βαρύνονται οι προγονοί τους εναντίον των Αρμενίων, αφού αρνούνται ότι ευθύνονται για τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων το 1915. Η διαστροφή της Ιστορίας δεν έχει φέρει αποτελέσματα και ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν εμφανίζεται «ευαίσθητη» στα δημοκρατικά δικαιώματα σε κάθε χώρα όπου τολμήσει να ανοίξει μύτη εξαιτίας κάποιας κοινωνικής έκρηξης, με κάποιον μαγικό τρόπο τα 1,5 εκατομμύρια θύματα αδυνατούν να συγκινήσουν τη σύγχρονη Τουρκία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρεις αρμενικής καταγωγής Αμερικανοί πολίτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποκατάσταση της περιουσίας των προγόνων τους, αφού αυτοί έχουν έννομο – κληρονομικό – συμφέρον και ζητούν, μεταξύ άλλων, εδάφη όπου σήμερα εδρεύει η γνωστή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, συνολικά η αξία όσων διεκδικούν ανέρχονται στα 64 εκατομμύρια δολάρια!

Στη νομική τους πρωτοβουλία στρέφονται και εναντίον δυο τουρκικών τραπεζών, της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και της γνωστής μας από τη δράση της στη Θράκη, της Ziraat. Η αμερικανική Δικαιοσύνη έδωσαν στην Τουρκία 21 συνολικά ημέρες να απαντήσει στην προσφυγή των αρμενικής καταγωγής Αμερικανών πολιτών. Η υπόθεση αναμένεται με ενδιαφέρον, διότι μπορεί οι πολιτικοί να είναι υποχρεωμένοι να συνυπολογίζουν πολλαπλές σκοπιμότητες, όχι όμως και η Δικαιοσύνη, όπου σε περιπτώσεις κατά τις οποίες λειτουργεί ελεύθερα, δηλαδή στις Δημοκρατίες, ξεχωρίζει με σαφήνεια το νομικό κομμάτι από το πολιτικό…

http://www.defencepoint.gr/news/?p=10449

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP