Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γενναία απάντηση από την Κύπρο στις απειλές των Τούρκων για ΑΟΖ


ΩΣ απαραδεκτες απέρριψε η κυπριακή κυβέρνηση τις απειλές ίου Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Μεγαλονήσου. Ο κ. Ερογλου, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, δήλωσε πως συνιστά «αιτία πολέμου» η οποιαδήποτε τυχόν προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων να αξιοποιήσουν τις υποθαλάσσιες φυσικές πηγές της Κύπρου.

Σε έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε πως «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαχειρίζεται τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά και τον όποιο πλούτο διαθέτει, και οι απειλές δεν έχουν καμιά θέση σε,ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα».
Πρόσθεσε δε πως «εάν έχει λεχθεί κάτι τέτοιο από τον κ. Ντερβίς Ερογλου, τότε πρόκειται γιο μια απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη’ δήλωση». Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια με πολύ προσεκτικό τρόπο και τηρώντας χαμηλούς τόνους εργάζεται πάντοτε για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γ.ΣΑΡ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP