Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ...Η χαρά του Καδή Ισμέτ που αναλαμβάνει, η πίκρα του Κυριάκου Αμούτζα που αποχωρεί



Επιθέσεις από τον απερχόμενο δήμαρχο σε πολιτεία και νομαρχία για τη δομή του Καλλικράτη στον Ίασμο, αλλά και στον Τούρκο πρόξενο για την τακτική «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο»

Το χαμόγελο του νέου δημάρχου Καδή Ισμέτ και η πίκρα του απερχόμενου δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα, ήταν τα δύο αντικρουόμενα στοιχεία που κυριάρχησαν στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου. Στο πνευματικό κέντρο του Ιάσμου φιλοξενήθηκε η τελετή που ήταν σύντομη και ουσιαστική, αλλά επισκιάστηκε από τις σκληρές δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου.

Ο κ. Ισμέτ πρώτος από του βήματος απευθύνθηκε σε συμβούλους, συνεργάτες, εργαζομένους στο δήμο και δημότες, λέγοντας: «Κάνουμε μια νέα αρχή. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες, την εμπειρία και τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ο δήμος Ιάσμου έχει τις δυνατότητες να πάει μπροστά και εμείς από την μεριά μας ορκιστήκαμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάμε τον τόπο μπροστά και να έχουμε την ανάπτυξη και την ευημερία που ζητούν οι δημότες». Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Καδή Ισμέτ, εστίασε στις αλλαγές που επιφέρει η διοικητική μεταρρύθμιση, στην αυτοδιοίκηση κι ειδικότερα στη διοίκηση και τη λειτουργία των Δήμων. Τέλος ευχήθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στο σύνολο των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νέου Δήμου, «καλή δύναμη», επισημαίνοντας ταυτόχρονα «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταβάλλουμε ο καθένας μας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάμε πιο μπροστά αυτό τον τόπο»

Το κάλεσμα του Καδή Ισμέτ προς τον απερχόμενο δήμαρχο να απευθύνει χαιρετισμό βρήκε τον κ. Αμούτζα να ταλαντεύεται για το αν θέλει να μιλήσει ή όχι και με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του. Τελικά ανέβηκε στο βήμα όπου είπε τα εξής: «Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε στο πλευρό του νέου δημάρχου, γιατί θέλει πάρα πολύ δουλειά και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα παλέψουμε για το καλό όλων των δημοτών, γιατί εκτιμούμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Θα στηρίξουμε με νύχια και με δόντια ό,τι καλό είναι για τον δημότη που δεν τον χωρίζουμε ούτε σε χριστιανό, ούτε σε μουσουλμάνο». Στις δηλώσεις στη συνέχεια ο κ. Αμούτζας συμπλήρωσε «παραδίδουμε ένα δήμο υγιή, οικονομικά εύρωστο, που δεν χρωστάει τίποτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι και ο Καλλικράτης άφησε 5000 ανθρώπους έξω από το παιχνίδι της εξουσίας. Θέλω να πω ότι όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού μου που έχουν 1000 σταυρούς βρέθηκαν στην αντιπολίτευση.

Στην συμπολίτευση δεν εκλέχτηκε κανείς χριστιανός. Δεν θέλω να βγάλω πίκρα, άλλωστε είναι η ημέρα των νικητών και πρέπει μόνο οι νικητές να μιλούν. Θα θέλαμε όμως σε αυτή την ορκωμοσία να ήταν ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους, ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας, θα ήθελα να ήταν και ο Τούρκος Πρόξενος με τη χαρακτηριστική φράση «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για να δει πως είναι τα πράγματα μέσα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου Ιάσμου»…

Με το τέλος των χαιρετισμών, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ιάσμου και ακολούθησε η υπογραφή των σχετικών πρακτικών.

ΕΦ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Γενικά το κλίμα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην παραπάνω συγκέντρωση ήταν βαρύ. Η πικρία και η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων της αντιπολίτευσης του απερχόμενου δημάρχου Ιάσμου Κυριάκου Αμούτζα. Τα πρόσωπα σκυθρωπά, το χαμόγελο έλειπε, τα χείλη σφιχτά, οι καρδιές πέτρα....

Με αυτά και αυτά θα θέλαμε να προσθέσουμε μία φράση στην όλη ιστορία που και τυπικά έκλεισε προχθές (30/12/10):

Άργησες δήμαρχε...άργησες

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP