Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τούρκος διπλωμάτης: ”Οι ΗΠΑ μας έχουν επιβάλει ένα άτυπο εμπάργκο στα όπλα”!


"Οι ΗΠΑ,μπορούμε να πούμε ότι μας έχει επιβάλει ένα αποτελεσματικό εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων",δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet, Τούρκος διπλωμάτης!Η δήλωση περιλαμβάνεται σε ρεπορτάζ το οποίο ασχολείται με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις οι οποίες είναι βέβαιο ,όπως εκτιμά ο συντάκτης του κειμένου,ότι «θα δοκιμαστούν εντός του 2011». Σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα μέχρι «τις εκλογές του Ιουνίου,τις οποίες οι αμερικανοί εκτιμούν,ότι θα τις ξανακερδίσει το κόμμα του Τ.Ερντογάν,δεν αναμένεται να ασκήσουν κάποια πίεση στη Τουρκία», σ΄ ότι έχει να κάνει με τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ.

Ωστόσο,όπως επισήμανε ο Τούρκος διπλωάτης ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, οι ΗΠΑ αρνούνται εδώ και δύο χρόνια να αποδεσμεύσουν τη πώληση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 στην Άγκυρα. Κι αυτό είναι κάτι που έχει ενοχλήσει τον Ερντογάν.
Η συγκεκριμένη προμήθεια παρακολουθείται βέβαια και από την Ελλάδα,αφού σε περίπτωση απόκτησης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών,πολλά δεδομένα αλλάζουν.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που γίνεται σαφές ότι κύκλοι της Ουάσιγκτον δεν εμπιστεύονται πλεον τη Τουρκία. Δεν τη θεωρούν το «πιστό σκυλί» των ΗΠΑ και κάποιοι γερουσιαστές έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν δημόσια να μην πουληθούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στη Τουρκία,γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ,που μπορεί να «παραχωρήσει» μυστικά της τεχνολογίας τους ,η Άγκυρα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP