Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συνεργασία Τουρκίας – Συρίας εναντίον ΡΚΚ


Η τουρκική εφμερίδα Vatan στην πρώτη σελίδα της με τον τίτλο «Τα Heron τούς εντοπίζουν και ο Άσαντ τους χτυπά» γράφει ότι αποκαλύφθηκε πως εδώ και δύο εβδομάδες Τουρκία και Συρία, μέσω των αεροσκαφών Heron, διενεργούν επιχειρήσεις εναντίον των καταυλισμών του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Debka, η οποία είναι γνωστό ότι πρόσκειται στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τα αεροσκάφη Heron, ισραηλινής κατασκευής, από τις αρχές Ιουλίου και εντεύθεν υπερίπτανται της Συρίας και του Λιβάνου. Οι συντεταγμένες των καταυλισμών Καμισλί, Αλ Ασάκα, Καράτσουκ και Ντιβάρ μέσω των Heron διαβιβάζονται στη Δαμασκό και αυτοί [οι καταυλισμοί] πλήττονται από το στρατό της Συρίας. Στη Συρία υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2.000 μέλη του ΡΚΚ. Σύμφωνα πάντοτε με την Debka, 300 μέλη του ΡΚΚ έχουν σκοτωθεί και άλλα 400 έχουν αιχμαλωτισθεί.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ προσέφυγε στο ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας λέγοντας ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με τη συμφωνία η οποία έχει συναφθεί για τα Heron, αυτά τα χρησιμοποιεί στη Συρία και στο Λίβανο. Αρμόδιοι του ΝΑΤΟ, αν και προειδοποίησαν την Τουρκία να μη χρησιμοποιεί τα Heron πάνω από τις χώρες αυτές, εν τούτοις δεν έλαβαν καμία απάντηση. Σύμφωνα με την Debka, για πρώτη φορά η Συρία και η Χεζμπολλάχ βρίσκονται τόσο κοντά στα Heron, με συνέπεια να έχουν και την ευκαιρία να μελετήσουν τις ιδιότητες των αεροσκαφών αυτών, πράγμα το οποίο δημιουργεί ανησυχίες στο Ισραήλ.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Συρία, προκειμένου να παρεμποδίσει τη διαφυγή των μελών του ΡΚΚ στο Ιράκ, έκλεισε τα σύνορά της προς το Ιράκ. Το ίδιο έπραξε και ο Λίβανος, προκειμένου να αποτρέψει τη φυγή τους στη χώρα αυτή, με συνέπεια τα σύνορά του να επιτηρούνται τόσο από το στρατό της Συρίας, όσο και από τους στρατιώτες της Χεζμπολλάχ. Αναφέρεται μάλιστα ότι η Χεζμπολλάχ βρίσκεται σε έντονη σύγκρουση με τα μέλη του ΡΚΚ που προσπαθούν να παρεισφρήσουν στις πόλεις του Λιβάνου. Διευκρινίζεται ότι τη διαταγή για τη χρησιμοποίηση των Heron την έχει δώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP