Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Έκοψαν» τη δήλωση Ερντογάν.


ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν «κάτι είναι σάπιο στο ψευδοκράτος»- για να παραφράσω την αποστροφή του λόγου του πρίγκιπα Αμλετ για το βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί η σκιώδης κυριαρχία του Ντερβίς Ερόγλου στο σύστημα εξουσίας βορείως της Πράσινης Γραμμής κόντρα στον «πρόεδρο» και ευνοούμενο του κυβερνώντος την Τουρκία κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι χθεσινή και έχει ως εξής. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είχε αποφύγει να κάνει δήλωση υπέρ του Ταλάτ σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στα Κατεχόμενα. Βλέποντας όμως ότι ο εκλεκτός του υπολειπόταν σημαντικά του Ντ. Ερόγλου, αποφάσισε να το πράξει ανήμερα της ψηφοφορίας.

ΜΙΛΗΣΕ λοιπόν στο τουρκικό Κανάλι 24 και είπε ότι πρέπει να εκλεγεί ο υποψήφιος που είναι καλύτερος για τη λύση και ο οποίος θα συνεχίσει σταθερά τις συνομιλίες.
Εδινε δηλαδή γραμμή για στήριξη Ταλάτ, αφού αυτό ήταν το γράμμα και το πνεύμα των δηλώσεων Ερντογάν.
Λογοκρισία.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του τούρκου πρωθυπουργού αναμεταδόθηκαν από το τουρκοκυπριακό κανάλι ΑΤΑ που εδρεύει στην Κερύνεια. Σφόδρα ενοχλημένος, ο Ερόγλου διέταξε ως «πρωθυπουργός» να σταματήσει αμέσως η μετάδοση των δηλώσεων του τούρκου πρωθυπουργού για να μην επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας παράλληλα την ευρεία δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών στα ΜΜΕ του ψευδοκράτους.

Είναι μια λεπτομέρεια που λέει πολλά- κυρίως σχετικά με το μέλλον των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.
Τον στρίμωξαν.
ΑΥΤΑ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στις- από αέρος αποκλεισμένες- Βρυξέλλες βρέθηκε ο «σκληρός» Ντενίζ Μπαϊκάλ. Στην ακρόαση από τους Ευρωσοσιαλιστές για την Ελλάδα και την Κύπρο τον ρώτησε ένας Τσέχοςμάλλον με υποκίνηση των δικών μας. Αντιθέτως, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης επέλεξε να ρωτήσει για την απαράδεκτη στάση του κόμματος του Μπαϊκάλ στην Τουρκία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Μπαϊκάλ επέλεξε να μην απαντήσει, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να πάρει αρκετή δημοσιότητα στον τουρκικό Τύπο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP