Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Λευκωσία: "Αρνητική εξέλιξη η εκλογή Έρογλου" - Τ.Ερντογάν: "Θέλω λύση στο Κυπριακό μέσα στο 2010"


Ως αρνητική εξέλιξη δεδομένων των θέσεων του στο κυπριακό εκτιμά η Λευκωσία την επικράτηση του Ντερβίς Έρογλου στις «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο αποψινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, δήλωσε ότι για την Κυπριακή κυβέρνηση και την ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό που προέχει είναι μέσα σε κλίμα ενότητας και συλλογικού προβληματισμού «να δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω με δεδομένο ότι ο κύριος Έρογλου θα είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ν. Έρογλου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

"Έχει όμως, σημείωσε, τεράστια σημασία, αν αυτές οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στην βάση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με στόχο την λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Με πολλή υπομονή και προσοχή, πρόσθεσε, θα δούμε πως θα χειριστούμε τα πράγματα".

Τη δέσμευση, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayip Erdogan, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα του επιδιώκει μια λύση στο Κυπριακό έως το τέλος του 2010.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP