Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Παπαρήγα για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.


Επίκαιρη ερώτηση προς στον πρωθυπουργό για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο κατέθεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για εξελίξεις που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή.

«Τα δημοσιεύματα για τον διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, όπως και το έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή του Νατοϊκού Αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης που κηρύσσει το Αιγαίο ως “γκρίζα ζώνη” καθώς επίσης και οι θέσεις που θεωρούν ότι οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις, για τις διαφορές των δυο χωρών ξεπερνούν το θέμα της υφαλοκρηπίδας, προκαλούν έντονες ανησυχίες», επισημαίνει μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα και προσθέτει:

«Επί της ουσίας είναι εξελίξεις που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες του λαού, γιατί δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Οι ανησυχίες εντείνονται για τα ανταλλάγματα που φαίνεται ότι έδωσε η κυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή».

«Η κυβέρνηση», τονίζει η κ. Παπαρήγα, «οφείλει να ενημερώσει το λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσον αφορά την συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και την τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της “αντιπυραυλικής ασπίδας” και στην αξίωση για την νομιμοποίηση των “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο. Καθώς επίσης και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε σχετικά με το Κυπριακό».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP