Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Συνάντηση Αρμένιου προέδρου-Τούρκου πρωθυπουργού


O Aρμένιος πρόεδρος Σέρζ Σαρκισιάν δήλωσε χθες στον Tούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεθχεί την περίπτωση να εξαρτηθεί η πορεία εξομάλυνσης των διμερών τους σχέσεων από «προκαταβολικές προϋποθέσεις», ανακοίνωσε η αρμενική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στα περιθώρια της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια, τονίζεται στο ανακοινωθέν. Η συνάντηση είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές που εμποδίζουν την προσέγγιση.

«Συναντήθηκα το πρωΐ με τον Tούρκο πρωθυπουργό. Η θέση μας ήταν και παραμένει σαφής: η Τουρκία δεν μπορεί να συνομιλεί με την Αρμενία και με τους Αρμενίους θέτοντας προκαταβολικά προϋποθέσεις», δηλώνεται στο ανακοινωθέν.

«Σε καμμία περίπτωση δεν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε υπό αμφισβήτηση το θέμα της γενοκτονίας, ή να προσποιηθούμε πως η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει κάποιον θετικό ρόλο στη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», την αρμενική περιοχή που διεκδικεί και το Αζερμπαϊτζάν, τόνισε ο Σαρκισιάν.

Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP