Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το "βαθυ κράτος" της Τουρκίας ζητά και τα ρέστα.


Η "Φωνή της Τουρκίας" (TRT) καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο των 20.000 τουρκικών λιρών (TL) (περίπου € 9.525) ως αποζημίωση από το 4ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης με την αιτιολογία της δυσφήμησης του δολοφονηθέντος τουρκο-αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Hrant Dink.

Το TRT είχε μεταδώσει μια εκπομπή σύμφωνα με την οποία βασικός υπεύθυνος για τη σφαγή της Μάρας που πραγματοποιήθηκε θεωρήθηκε ο δολοφονημένος τουρκοαρμενικής καταγωγής Dink, βασιζόμενο στην μαρτυρία του (Kenger)Ökkeş Şendiller (υπ'αριθμόν ένα υπόπτου για την σφαγή αυτή). Ο Ökkeş Kenger,πήρε το επώνυμο Şendiller μετά την αθώωση του για την σφαγή της Μάρας απο στρατιωτικό δικαστήριο των Αδάνων υπήρξε βουλευτής του Τουρκικού κοινοβουλίου και συνιδρυτής του κόμματος (BBP) .


Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, 111 άνθρωποι, ως επί το πλείστον Αλεβίτες, πέθαναν στην σφαγή της Μάρας ( 19 με 25 Δεκεμβρίου 1978).Τα ονόματα των υπόπτων για την σφαγή αυτή θα εμφανιστούν χρόνια αργότερα στη συνωμοσία Susurluk,το περίφημο "βαθύ κράτος της Τουρκίας", διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σφαγή αυτή.

Ο Şendiller στην εκπομπή δήλωσε: "Δεν ήταν μια σύγκρουση μεταξύ Αλεβίτων και σουνιτών. Η αριστερή οργάνωση που ιδρύθηκε απο τον Χραντ Ντινκ και οι φίλοι του είχαν εμπλακεί και την προκάλεσαν.
bianet.org,hurriyetdailynews.com

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_5957.html#ixzz0h8tYBzZ3

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP