Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το τουρκικό προξενείο και ποδοσφαιρική ομάδα


Θα έχει ως αντιπάλους τα μειονοτικά γυμνάσια Κομοτηνής και Ξάνθης, την «Τουρκική» Νεολαία Κομοτηνής, δημοσιογράφους του τουρκόφωνου Τύπου και άλλους.
Θετικό άνοιγμα σε άλλους τομείς πέραν της διπλωματίας, αλλά περιορίζεται και πάλι στους γνωστούς, αποφεύγοντας μια προσέγγιση σε ομάδες αποτελούμενες όχι απαραίτητα από μειονοτικούς....

Σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι αυτά της διπλωματίας, θα δούμε προσεχώς να αγωνίζονται διπλωμάτες και προσωπικό του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Η ομάδα του προξενείου είναι μία από τις 10 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο σύλλογος επιστημόνων, θα έχει πολυήμερη διάρκεια και θα εξελιχθεί σε χώρους της Κομοτηνής και της Ξάνθης.
Με αθλητική περιβολή, όπως το απαιτεί η περίσταση, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ομάδες των μειονοτικών γυμνασίων – λυκείων Κομοτηνής και Ξάνθης, τα παραρτήματα του συλλόγου επιστημόνων των δύο πόλεων, δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου, αλλά και τις γνωστές «Τουρκικές Νεολαίες». Και βέβαια το άνοιγμα του προξενείου και σε άλλους τομείς πέραν της διπλωματίας, μπορεί με μια πρώτη ματιά να χαρακτηριστεί θετικό, αλλά περιορίζεται και πάλι στις σχέσεις του με τους γνωστούς κύκλους, αποφεύγοντας να κάνει μια προσέγγιση σε ομάδες αποτελούμενες όχι απαραίτητα από μειονοτικούς. Διοργανωτής του τουρνουά είναι άλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το προξενείο αποποιείται των ευθυνών του, εφόσον τελικά επιλέγει πολύ προσεκτικά τους συνομιλητές του, ακόμα και στα γήπεδα. Για την ιστορία οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Μαρτίου σε γήπεδο της Ξάνθης, με δέκα αναμετρήσεις και σε γήπεδο της Κομοτηνής, με άλλα δέκα παιχνίδια τις ίδιες μέρες. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 25 Μαρτίου (!) σε γήπεδο της Ξάνθης, ενώ ο μεγάλος τελικός θα δοθεί στην Κομοτηνή στις 26 Μαρτίου.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP