Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Erdoğan: Εμμένουμε στην κλασική δημοκρατική ιδεολογία Ο στρατός στη δομή αυτή αναλαμβάνει πάντοτε το ρόλο του «προστάτη Άγγελου»


«Θα παλέψουμε όλες τις πρωτοβουλίες διαμελισμού και καταστροφής δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο φραγμό χωρίς να δώσουμε την παραμικρή παραχώρηση από την ιδεολογία των δημοκρατικών αξιών χάρη της ασφάλεια μας», εκτίμησε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και σημείωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στον λόγο που εκφώνησε προς τους νομάρχες σημείωσε τα παρακάτω:

«Είναι δυνατόν οι δυνάμεις ασφαλείας ή οι άνδρες του στρατού να επιχειρούν αυθαίρετες ενέργειες χωρίς λόγο, δηλ. αυτό μπορεί κανείς να το διανοηθεί αλλά εάν οι ενέργειες αυτές επικεντρωθούν στην εξάλειψη μιας δομής που προσπαθεί να αποσταθεροποίηση την ευημερία του λαού σε μία ορισμένη περιοχή και αυτή η δομή μπορεί να είναι είτε μία συμμορία είτε μαφία είτε τρομοκρατική οργάνωση και οτιδήποτε άλλο τότε στην περίσταση αυτή ποιο θα είναι το καθήκον των δυνάμεων ασφαλείας. Χωρίς αμφισβήτηση το έργο των ανδρών ασφαλείας είναι η διοργάνωση επιχειρήσεων. Είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος να επικρίνει την ενεργεία των δυνάμεων ασφαλείας καλώντας να αφήσουν τα όπλα τους. Αυτό δεν παρατηρείται πουθενά στον κόσμο. Διότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ανάγκη και στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Τότε είναι ανώφελα οι επενδύσεις και οι δαπάνες που γίνονται. Όλα αυτά δηλ. οι προετοιμασίες γίνονται για την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας ποτέ δεν διοργανώνουν επιχειρήσεις σε έναν τόπο όταν εδώ επικρατεί ευημερία, ηρεμία και ειρήνη. Η ευθύνη αναλογεί πάντοτε στους θεσμούς του κράτους και θεωρείται αναχρονιστική κουλτούρα στους παράγοντες που προσπαθούν να παρουσιάσουν τους πολίτες εχθροί της χώρας. Αυτά είναι σενάρια κατά του πολιτικού κατεστημένου και θεωρούνται εκτός δημοκρατίας. Άλλωστε δεν αρμόζει ποτέ η έννοια αυτή σε μία σύγχρονη με δημοκρατικές παραδόσεις χώρα».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP