Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Bağış: Περί ενταξιακής πορείας.....Ο στόχος η προβολή της Τουρκίας στην ΕΕ


Η Τουρκία καθορίζει τη στρατηγική της στην ενταξιακή πορεία στην ΕΕ για το 2010.

Ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Egemen Bağış δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε την Τουρκία στην ΕΕ και την ΕΕ στην Τουρκία».

O Bağış o οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών, των δεξαμενών σκέψης και τους δημοσιογράφους έκανε νύξη στη σημασία του σχηματισμού της στρατηγικής επικοινωνίας.

Ο Τούρκος υπουργός αφού σημείωσε ότι είναι άκρως σημαντική η προβολή του πολιτισμού και των αξιών της Τουρκίας στην ΕΕ δήλωσε: «Με αμοιβαία συνεργασία μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα». Αφού σημείωσε ότι στην προσεχή πορεία θα δώσουν βάρος στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις δήλωσε πως αυτό που σκοπεύουν είναι να προβάλλουν την Τουρκία στην Κοινότητα.

Ο Bağış σημείωσε επίσης ότι η επιλογή του Mevlüt Çavuşoğlu στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μεγάλο κέρδος και δήλωσε:

«Το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρόεδρος ένα υποψήφιος από τα ανατολικά της Βιέννης μια απόδειξη της προόδου που σημείωσε η Τουρκία».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP