Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ομαλοποίηση των τούρκο-αρμενικών σχέσεων


"Υποστηρίζουμε την διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας-Αρμενίας" σημειώθηκε στην γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής και υπογραμμίστηκε ότι βρίσκουν θετική την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας που εξέδωσε αναφορικά με τα πρωτόκολλα που υπόγραψαν η Τουρκία μαζί με την Αρμενία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που πήραν μέρος εντός της ανακοίνωσης σημειώθηκε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αρμενίας δεν επιφέρει κανένα εμπόδιο η σύνορο στην υποβολή των πρωτοκόλλων στο κοινοβούλιο.


Το πιστεύω της Αμερικανικής διοίκησης είναι ότι θα υλοποιηθούν τα πρωτόκολλα που υπόγραψαν οι δύο χώρες υπογραμμίστηκε στην ανακοίνωση και σημειώθηκε ότι τώρα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της έγκρισης των σχετικών εγγράφων στα κοινοβούλια της Τουρκίας και της Αρμενίας.

Στην χθεσινή δήλωση του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής Κρόουλεϊ ανακοίνωσε ανοιχτά την υποστήριξη της Ουάσιγκτον τα βήματα που θα κάνουν συνεργαζόμενοι τα εκτελεστικά όργανα μαζί με τα κοινοβούλια της Τουρκίας και Αρμενίας δηλώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει τον διάλογο στο θέμα με τις πλευρές.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP