Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ Νέο πρόσωπο στο τιμόνι του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας



Υπήρξε για δύο συνεχόμενα χρόνια μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου
Η επίσημη εμφάνιση του νέου πρόεδρου θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην έναρξη του τουρκικού φεστιβάλ κινηματογράφου όπου χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ο Χρόνος».

Ο Μουσταφά Κατραντζή είναι το νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει το τιμόνι του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες. Ο νεαρός λογιστής με καταγωγή από τα Αμάραντα υπήρξε ενεργό μέλος του συλλόγου και επί δύο συνεχόμενα χρόνια μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής. Η παρουσία του όμως δεν περιορίζεται μόνο στα του συλλόγου, αλλά έχει δραστηριότητα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού υπήρξε αντιδήμαρχος Μαρώνειας και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Ελεύθερος επαγγελματίας μετέφερε μόλις πριν ένα μήνα περίπου το λογιστικό του γραφείο από την ιδιαίτερη του πατρίδα τα Αμάραντα, στην Κομοτηνή. Αυτό φυσικά του προσδίδει μεγαλύτερη ευκολία στην μετακίνηση και στην πραγματοποίηση επαφών με τα μέλη του συλλόγου, αλλά και με τοπικούς φορείς της περιοχής.


Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας έγιναν το πρωί της Κυριακής και το χαρακτηριστικό της φετινής διαδικασίας ήταν η πολύ μικρή προσέλευση μελών στις κάλπες. Μόλις 145 ψήφισαν από τα 800 περίπου εγγεγραμμένα μέλη στους τρεις νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Βέβαια στην μετακίνηση τους προς την Κομοτηνή δεν βοήθησαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Από τους συνολικά 145 ψήφους τα 8 ήταν άκυρα και τα 7 λευκά.

Πρώτη σε ψήφους αναδείχτηκε η Ιλκνούρ Τουζλαζί με 95 ψήφους, δεύτερος ο Χουσείν Μεχμέτ Ουστά με 91, τρίτος ο Μουσταφά Κατραντζή με 85, τέταρτη η Αλέβ Κιρχουσείνογλου με 84, πέμπτος ο Μπουλέντ Σαλήχ με 81. 81 ψήφους έλαβε επίσης ο Σεχέρ Μεχμεταλί και τέλος 79 ο Μουσταφά Σουλειμάν. Μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες πρόεδρος ορίστηκε ο Μουσταφά Κατραντζή, αντιπρόεδρος ο Χουσείν Μεχμέτ Ουστά, γενικός γραμματέας ο Σεχέρ Μεχμεταλί, ταμίας η Ιλκνούρ Τουζλαζί και μέλη Μουσταφά Σουλειμάν, Μπουλέντ Σαλήχ και Αλέβ Κιρχουσείνογλου. Μέλη εξελεγκτική επιτροπής εκλέχτηκαν οι Τζουνέιτ Σαδίκ με 89 ψήφους, Αντέμ Μπεκίρογλου με 83 ψήφους και Μετίν Χατζηοσμάν με 78 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Αχμέτ Καρά δικηγόρος από την Ξάνθη δεν έθεσε υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές. Η επίσημη εμφάνιση του νέου πρόεδρου Μουσταφά Κατραντζή θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην έναρξη του τουρκικού φεστιβάλ κινηματογράφου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP