Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΛ.ΑΣ Αναζητά άκρες του “Επαναστατικού Αγώνα” στη Βόρεια Ελλάδα

Περίεργη χαρακτηρίζεται μία αποστολή που οργανώθηκε ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε πόλη της Θράκης. Παρότι επισήμως οι έρευνες διαψεύδονται από την ΕΛΑΣ, έγκυρες πηγές ανέφεραν πως παρακολουθήθηκαν οι κινήσεις συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος θεωρείται ότι έχει στενή σχέση με έναν από τους υπόπτους για την επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού σε βάρος των τριών αστυνομικών.
Το σημαντικό στις έρευνες αυτές είναι πως το συγκεκριμένο άτομο που μένει στη Θράκη προέρχεται από τον κύκλο των ποινικών και ερευνάται εάν συμμετείχε στη σύνδεση της οργάνωσης για την προμήθεια οπλισμού. Πάντως και από την αποστολή αυτή αποτελέσματα δεν υπήρξαν.
Την αποστολή στη Θράκη ακολούθησε μια δεύτερη και το εντυπωσιακό είναι ότι έγινε από την ίδια ομάδα των μελών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά κλήθηκαν στην Αθήνα, προφανώς για να ενημερωθούν για τις διασυνδέσεις που έχουν οι ύποπτοι για τη συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και για τις κινήσεις που θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουν στοχοποιηθεί συγκεκριμένες περιοχές εκτός της Θράκης, όπως είναι οι Σέρρες και μια πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικά για τις Σέρρες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ πιστεύουν πως έχει αναφορά ο Επαναστατικός Αγώνας, αφού θεωρούν ότι η βομβιστική επίθεση στο νεόδμητο κτίριο των φυλακών Νιγρίτας τον Ιούνιο του 2007 προέρχεται από μέλη του. Τότε είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα δέκα κιλών δυναμίτιδας, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα για τις έρευνες της υπόθεσης.

Ολόκληρο το άρθρο διαβάστε το απο εδώ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP