Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ [2]

Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των δικτύων CNN Türk, NTV και internethaber, καθώς και στο σημερινό γραπτό Τύπο, ο ταξίαρχος ε.α. Λεβέντ Ερσόζ, που συνελήφθη προ ημερών στην Άγκυρα, τελικά εστάλη στην Κων/πολη για τη διεξαγωγή της ανάκρισής του, αλλά λόγω καρδιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει, νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε. Όπως δήλωσε η κόρη του Ερσόζ, ο πατέρας της βρίσκεται στην εντατική και σε καταστολή.

Στο μεταξύ συγγενής της οικογένειας, τονίζοντας ότι είναι σοβαρή η κατάσταση του ανωτέρω, επετέθη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η δικηγόρος του ανωτέρω, Γκιουλντέν Γιουβέν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης της κατά το παρελθόν είχε υποστεί 3 φορές καρδιακή προσβολή και ότι τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις τις είχαν καταθέσει στις Αρχές, πριν εκείνος τεθεί υπό κράτηση, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη.

****

Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών δικτύων, στο δελτίο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu και στο σημερινό γραπτό Τύπο, από τις έρευνες των Αρχών προέκυψαν βόμβες και σφαίρες σε 5 άλλους νομούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες στη Μερσίνη, στη Σελεύκεια και στο Ικόνιο, βρέθηκαν χειροβομβίδες, στην Κων/πολη βρέθηκαν Καλάσνικοφ και 2 περίστροφα και στα Άδανα και στη Σμύρνη σφαίρες.

****

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN Türk, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος από το νομό Μαγνησίας, Μπουλέντ Αρίντς, σε συγκέντρωση στην οποία είχε λάβει μέρος για τα γεγονότα της Γάζας, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την υπόθεση Εργκενεκόν, είπε ότι ορισμένοι συνταξιούχοι πολιτικοί και ε.α. στρατιωτικοί σε συνεργασία μεταξύ τους, όπως προκύπτει, κατέβαλαν προσπάθεια για την ανατροπή με παράνομους τρόπους της κυβέρνησης που επέλεξε ο λαός, και ότι τώρα παρακολουθούμε το τέλος αυτών των προσπαθειών και των αυτουργών τους.

****

Στον Τύπο αναφέρεται ότι ο πρώην δήμαρχος της Κων/πολης Νταλάν, ο οποίος νοσηλεύεται στις ΗΠΑ, ενώ έγινε προ ημερών έρευνα στο σπίτι του στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν και συνελήφθη εν συνεχεία ο γιος του αντί του ίδιου, μίλησε για πρώτη φορά και καταφέρθηκε εναντίον του κυβερνώντος κόμματος AKP. Ο Νταλάν αντέδρασε στις κατηγορίες εναντίον του, επειδή είχε τοποθετήσει κάμερες σε προσωπικό του χώρο, πράγμα που δεν απαγορεύεται, λέγοντας ότι τις κάμερες αυτές τις έβαλε για την ασφάλειά του και αργότερα τις είχε αφαιρέσει. Αλλά μετά το θέμα που προέκυψε, θα δώσει και πάλι την εντολή οι κάμερες να τοποθετηθούν εκ νέου. Ο ίδιος διερωτήθηκε αν αποτελεί αδίκημα η τοποθέτησή τους σε προσωπικό χώρο, τότε γιατί αυτές πωλούνται στην αγορά.

Ο Νταλάν, όσον αφορά τον Βελί Κιουτσούκ, είπε ότι τον γνωρίζει με την έννοια ότι τον επισκέφτηκε δύο φορές και του ζήτησε δουλειά για κάποιο συνταγματάρχη ε.α..

Στη συνέχεια, είπε ότι ο ίδιος δεν μιλάει για το κυβερνών κόμμα AKP, αλλά δυστυχώς γνωρίζει περί ενός διεθνούς σχεδίου σχετικού με τη δημιουργία στην Τουρκία θρησκευτικού κράτους.

Ο Νταλάν, ο οποίος είπε ότι η ονομασία του κράτους αυτού στην αγγλική είναι «Soft Islamic Oriantic Democratic Country», εξήγησε ότι αυτό το είχε συζητήσει και με το στρατηγό ε.α. Σενέρ Ερουιγούρ και με άλλους στρατηγούς, καθώς και με προσωπικότητες της πολιτικής.

Ο Νταλάν είπε ότι τελευταία επικρατεί μια ψυχολογική επιχείρηση, ότι έχει κηρυχθεί ένας επίσημος ψυχολογικός πόλεμος και ότι, δυστυχώς, πάνω σε όλους τους ανθρώπους στην Τουρκία επικρατεί ένας εφιάλτης.

****

Η Vatan στις εσωτερικές της σελίδες αναφέρεται στον Μαχίρ Καϊνάκ, πρώην στέλεχος της ΜΙΤ, και γράφει ότι οι δύο μεγάλοι ισχυρισμοί του Καϊνάκ είναι πρώτον, ότι μετά το τελευταίο κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Εργκενεκόν δεν θα υπάρξει άλλο, και δεύτερον ότι επήλθε συνεννόηση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος AKP και του στρατού για το καλό της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά τη διάλυση της οργάνωσης Εργκενεκόν.

Ο Καϊνάκ είπε, ακόμη, ότι μέχρι σήμερα και οι δύο [κυβέρνηση και στρατός] ήταν στις δύο πλευρές της τραμπάλας. Όμως, τώρα πλέον, υπάρχει συνένωση δύναμης μεταξύ κυβέρνησης και στρατιωτικών και αυτό είναι άκρως σημαντικό.

****

Η Hürriyet στην πρώτη σελίδα της γράφει ότι ο Δ/ντης της Ασφάλειας Αχμέτ Ιχτιγιάρογλου, που ανέκρινε τον Τουντζάι Γκιουνέι, σχετικά με τον Γκιουνέι είπε: «Στη ζωή μου ανέκρινα περίπου 24.000 άτομα. Όμως για πρώτη φορά βλέπω ένα άτομο, το οποίο γνωρίζει κάθε θέμα, και αυτό είναι ο Γκιουνέι. Δεν γνωρίζω πώς εκπαιδεύτηκε για να πει όλα αυτά».




Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP