Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βέλγιο: Roj-TV, ο Λετέρμ (υπερεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου) δεν μπορεί να είναι στην υπηρεσία της Τουρκίας


Η ευρωβουλευτής Frieda Brepoels του κόμματος N-VA αποφάνθηκε την Τετάρτη ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Υβ Λετέρμ (CD & V) δεν μπορεί να «υπηρετεί» την τουρκική κυβέρνηση και να υπονομεύσει την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα αυτή (Βέλγιο).
Η κ. Brepoels αντιδρά στην ανακοίνωση, την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για την επιθυμία του να αρχίσει διάλογο σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων στο Βέλγιο του κουρδικού τηλεοπτικού καναλιού Roj-TV το οποίο έχει στούντιο στην Denderleeuw στην Ανατολική Φλάνδρα.
Στις αρχές του 2010, ο σταθμός αυτός ήταν αντικείμενο επιδρομής Βέλγων ανακριτών.

«Μερικοί μήνες αργότερα, η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν ανακοινώθηκε καμία κατηγορία», δήλωσε η κα Brepoels, σύμφωνα με την οποία το τηλεοπτικό σταθμό Roj-TV εκφράζει την κουρδική φωνή χωρίς βία. «Η στόχευση αυτής της σημαντικής δίαυλους ενημέρωσης για τους Κούρδους στη χώρα μας είναι απαράδεκτη, επειδή η Τουρκία δεν εκτιμά την ελευθερία του Τύπου», είπε. Σύμφωνα με την εκλεγμένη Φλαμανδή εθνικίστρια, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη το Βέλγιο και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετούν μια περισσότερο επικριτική στάση απέναντι στην Τουρκία.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/roj-tv.html#more
pan id="fullpost">

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP