Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Βρετανικούς χάρτες που “δείχνουν” Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι να ανήκουν στην Τουρκία επικαλείται η τουρκική αντιπολίτευση


Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι βρίσκονται υπό παράνομη ελληνική κατοχή, ενώ ανήκουν στην Τουρκία, σύμφωνα με βρετανικούς χάρτες τους οποίους επικαλείται ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ κεμάλ Ζεϊμπέκ. Ο νέος πολιτικός «λαγός» της τουρκικής κυβέρνησης ισχυρίζεται επίσης ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά παράνομα, παραβιάζοντας τα τουρκικά σύνορα πατώντας σε τουρκικά εδάφη…

Ο Ζεϊμπέκ στην ομιλία του ενόψει των εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία όπου παρουσίασε και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι αντί να αναδείξει ως μείζον θέμα στην ελληνοτουρική ατζέντα τα θέματα με το Φαρμακονήσι και το Αθαγοθήνι, κλείνει τα μάτια στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πολιτικός επιχείρησε να αποδείξει ότι η ελληνική πλευρά για να θεμελιώσει δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι, αρχικά έχτισε μια εκκλησιά και στη συνέχεια τοποθέτησε και την Ελληνική Σημαία δίπλα.
«Οταν είδαν οτι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρχισαν να φέρνουν κόσμο για να ζήσουν εκεί. Εισέβαλαν στο νησί και έκαναν σκάλα για τουριστικές εκδρομές” υποστήριξε.
Υποσχέθηκε δε στο ακροατήριο του ότι για να σώσει τα νησιά από την παράνομη ελληνική κατοχή θα μεταβεί ο ίδιος εκεί χωρίς βίζα και χωρίς διαβατήριο.
Υπενθυμίζεται ότι και το Φαρμακονήσι [ 5,5 ν.μ. από τα παράλια της Μικράς Ασίας] και το Αγαθονήσι [9,5 ν.μ. από τα παράλια της Μικράς Ασίας] έχουν δική τους ΑΟΖ την οποία η «ελληνική» κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει.
Ιδιαίτερα όμως σε ότι αφορά το Φαρμακονήσι είναι και ένα σημείο που λατρεύουν οι τούρκοι δουλέμποροι να εγκαταλείπουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα σκάφη με λαθρομετανάστες…

elkosmos

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP