Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σχέδιο για την απόκτηση αεροπλανοφόρου με 40 μαχητικά ανακοίνωσε η Τουρκία


Η Τουρκία είναι αρκετά ικανή να κατασκευάσει το δικό της αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με δήλωση της υπογραμματείας αμυντικής βιομηχανίας της χώρας το Σάββατο. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης για τις πρόσφατες επιτυχίες στον τομέα της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο Μουράτ Μπαγιάρ είπε ότι χώρα του πρέπει να αποκτήσει τουλάχιστον δύο νέα αντιτορπιλικά, ελικόπτερο ASW, ελικόπτερο ASuW, συμβατικά ελικόπτερα, τέσσερις πυραυλάκατους, 40 μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται από αεροπλανοφόρο, πετρελαιφόρο στόλου καθώς και ένα γιγανιαίο αεροπλανοφόρο. Επίσης, στο αεροπλανοφόρο πρέπει να απασχολούνται 1.000 έως 5.000 προσωπικό, ανάλογα με τις διαστάσεις του, ανέφερε ο Μπαγιάρ.

Σύμφωνα με τον Μπαγιάρ, το 52,1% των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας παρέχεται από την εγχώρια βιομηχανία. Ο κύκλος εργασιών αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, οι εξαγωγές σε 853 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ετήσιες δαπάνες στο τομέα Έρευνα & Ανάπτυξη στα 600 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Μπαγιάρ.

Ο Μπαγιάρ ανέφερε ότι υπάρχει σήμερα μια τουρκική εταιρία μεταξύ 100 μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο. Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2012 με την εκτόξευση δύο δορυφόρων στο διάστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος Gokturk.

Ο Μπαγιάρ είπε ότι το χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση του νέου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, το πρόγραμμα F-35, έχει παραταθεί κατά δύο έτη, καθώς μια σειρά από τεχνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο στρατηγικό μεταγωγικό αεροσκάφος στο πλαίσιο του προγράμματος Α400Μ έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2013.

http://www.fox2magazine.net

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP