Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Επισημοποίηση διμερούς συνεργασίας Cassidian – TAI


Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) υπέγραψε σημαντική συμφωνία συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό αεροδιαστημικό κολοσσό Cassidian (πρώην EADS military & security), για να συνεργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος Talarion.

Για τον σκοπό αυτό υπογράφηκε από τις δυο πλευρές, σε επίσημη τελετή, Μνημόνιο Κατανόησης (MoU: Memorandum of Understanding) στο πλαίσιο της έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF 2011 η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας, Μουράντ Μπαγιάρ και ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επί τιμή υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Τόμας Κέσεντι.

Το Talarion είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το μη επανδρωμένο σύστημα (UAS: Unmanned Aerial System), μέσου ύψους και μεγάλης αυτονομίας (MALE: Medium Altitude Long Endurance), στο οποίο συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Η καινοτομία που εισάγεται από τους υπεύθυνους ανάπτυξης του UAS είναι η σπονδυλωτή του σχεδίαση και η πρόβλεψη ομαλής ένταξης και λειτουργίας του στο πλαίσιο «δικτυοκεντρικού επιχειρησιακού σεναρίου». Οι αντι-πειρατικές επιχειρήσεις, η αντιτρομοκρατία, η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, φύλαξη συνόρων, καθώς επίσης και διαχείριση κρίσεων στους τομείς οικολογικών και φυσικών καταστροφών.

Η πρώτη πτήση του πρωτοτύπου προγραμματίζεται για το 2014. Στο πρόγραμμα απασχολούνται περί τους 160 μηχανικούς, μια ομάδα που θα εμπλουτιστεί και από Τούρκους μηχανικούς, αφού η χώρα τους, σε αντίθεση με την Ελλάδα, τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και τη δημιουργικότητά τους, με στόχο το εθνικό καλό… Αρκεί να αναφερθεί ότι η τουρκική εταιρία απασχολεί 1.500 μηχανικούς (4.000 εργαζόμενοι συνολικά).

http://www.defencepoint.gr/news/?p=10052

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP