Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ενα ψέμα 32 Τόνων


Tον υποτιθέμενο ηγετικό ρόλο του PKK στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών προβάλλει η Εφημερίδα Zaman η οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι στα 27 χρόνια δράσης του PKK έχουν κατασχεθεί 32 τόννοι ναρκωτικών στα χέρια των 363 από 839 Κούρδους μαχητές που έχουν συλλάβει οι Τουρκικές αρχές. Το PKK κατά την Ζaman διακινεί τις ποσότητες αυτές στην Ευρώπη και παράλληλα συνεργάζεται με την μαφία για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος απο το οποίο -όπως συστηματικά υποστηρίζει η τουρκική προπαγάνδα- προέρχεται και η χρηματοδότηση του. Bέβαια διαφεύγει της προσοχής της Εφημερίδας η 27η ετήσια Διεθνής Έκθεση Στρατηγικού Ελέγχου Ναρκωτικών, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (1 Μαρτίου) από το υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην οποία η Τουρκία αναφέρεται:

1) ως σημαντικός κόμβος στην διακίνηση των ναρκωτικών,
2) ότι "αποτελεί την χώρα διαμονής μεγάλων διακινητών και μεσολαβητών ναρκωτικών",
3) ότι "μέρος της επεξεργασίας οπίου και μορφίνης από το Αφγανιστάν λαμβάνει χώρα κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν",
4) ότι "Μεγάλες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών και σημαντικοί έμποροι ναρκωτικών που εδρεύουν στην Τουρκία συμμετέχουν συχνά στην παραγωγή και μεταφορά ηρωίνης", "Αρκετοί συμμετέχουν επίσης στην παραγωγή και/ή διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών" αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Βέβαια διαφεύγει της προσοχής της εφημερίδας:
1) ότι ουκ ολίγες φορές έχει επισημανθεί η εμπλοκή των υπηρεσιών του τουρκικού επίσημου κράτους στη διακίνηση ναρκωτικών προς τις χώρες της Ευρώπης.Στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου επίσης έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά που αναδεικνύουν την συμμετοχή της στρατοχωροφυλακής στην διακίνηση ναρκωτικών. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή -και όχι μόνο αυτών-των τουρκικών τελωνειακών αρχών στην διακίνηση ναρκωτικών καθώς σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κατάσχονται κατά καιρούς στο Τελωνείο Κήπων του Εβρου.
2) εκθέσεις ευρωπαϊκών χωρών λ.χ. της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος της Γερμανίας στις οποίες αναφέρεται ο βασικός ρόλος της τουρκικής μαφίας στην διακίνηση των ναρκωτικών και αναφορές για την δεσπόζουσα θέση που κατέχουν οι Τούρκοι διακινητές σε Ολλανδία και Βέλγιο
Τέλος η Εφημερίδα ξέχασε να αναφέρει πόσοι από τους Κούρδους συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών από την κατ' ευφημισμόν τουρκική δικαιοσύνη.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/32.html#more

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP