Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδήλωσης μνήμης για την Γενοκτονία διοργανώνει σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή ο «Σπάρτακος»


Αφού όπως αναφέρθηκε προ μερικών ημερών η δημοτική Αρχή της Κομοτηνής αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το αυτονόητο δηλαδή τη διοργάνωση μίας τουλάχιστον εκδήλωσης μνήμης για την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με την δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα οξύνει τα πνεύματα, η ομάδα πολιτών «Σπάρτακος» αποφάσισε να πράξει αυτό που χιλιάδες Έλληνες Πόντιοι επιθυμούν. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη πολιτών "Σπάρτακος" ανακοινώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης για την μαύρη επέτειο του Ελληνισμού, καταδικάζοντας με ειρηνικό τρόπο τις εθνοκαθάρσεις και τα εγκλήματα της Τουρκίας απέναντι στου Έλληνες του Πόντου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

«Απόψε, Πέμπτη 19 Μαΐου, τιμάμε, ως ομάδα πολιτών του «Σπάρτακου», τη μνήμη των 350.000 Ποντίων που σφάχτηκαν από τα τουρκικά στίφη στη γενέτειρα γη του Πόντου την περίοδο 1919-1923.

Ήταν η τελευταία φάση της κτηνώδους εθνοκάθαρσης, η οποία ξερρίζωσε από τα πατρογονικά μικρασιατικά εδάφη τον ιωνικό και ποντιακό ελληνισμό μετά από τρεις χιλιετίες, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αποτρόπαια μαζικά εγκλήματα της Παγκόσμιας Ιστορίας. Στις 21.00 το βράδυ βγαίνουμε όλοι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, για να ανάψουμε ένα κερί και να το κρατήσουμε για δύο ώρες αναμμένο, δηλώνοντας ότι δεν ξεχάσαμε! Θυμόμαστε, πονάμε και τιμούμε!»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP