Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εσωτερικός πολιτικός πόλεμος στη Βουλγαρία με αντι-αμερικανικές και αντι-τουρκικές κορώνες!


Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα novinite.com μεταδίδει ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις-επιθέσεις κατά του Αμερικανού πρέσβη στη Βουλγαρία, Τζέιμς Γουώρλικ, τόνισε πως κάποιοι Βούλγαροι πολιτικοί συμπεριφέρνονται ανεπίτρεπτα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος ΑΤΑΚΑ, Βόλεν Σίντεροφ και του βουλευτή του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος/ΒΣΚ) και πρώην ΥΠΕΣ, Ρούμεν Πετκόφ. «Πιστεύω πως ένα από αυτά τα δυο πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ Drager, (σ.σ. αλκοόλ τεστ) πριν προβεί σε δημόσιες εμφανίσεις έτσι ώστε να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη συναισθηματική του κατάσταση και την αποφυγή υπερβολικών αντιδράσεων σε ορισμένα προγράμματα» δήλωσε ο κ. Τσβετάνοφ και τόνισε ότι είναι απαράδεκτη μια τέτοια εμφάνιση σε ένα κράτος που «σέβεται τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των άλλων χωρών στο έδαφός της». (Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Πετκόφ στο κανάλι bTV ο πρώην ΥΠΕΣ, χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Αμερικανού πρέσβη).

Ο κ. Τσβετάνοφ έκανε λόγο και για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοια γεγονότα στην εικόνα της Βουλγαρίας στο εξωτερικό. Ο Βούλγαρος ΥΠΕΣ πρότεινε οι πολιτικοί να προσπαθούν να επιλύουν τα προβλήματα με τρόπο που δεν θα υπερβαίνει τα όρια της διπλωματίας και της στρατηγικής συνεργασίας. Ως στρατηγικούς εταίρους της Βουλγαρίας χαρακτήρισε την Αμερική, την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΝΑΤΟ. Σχετικά με την επίθεση του Ρούμεν Πετκόφ κατά του Αμερικανού πρέσβη ο κ. Τσβετάνοφ τόνισε πως ο πρόεδρος του ΒΣΚ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς ο κ. Πεκτόφ αποτελεί στέλεχος του κόμματος, ενώ χαρακτήρισε προεκλογικές τις δηλώσεις Σίντεροφ που έχουν ως στόχο «ανθρώπους που θα μπορούσαν να στηρίξουν τέτοιου είδους ενέργειες».

Η ιστοσελίδα novinite.com σε νεότερο δημοσίευμά της αναφέρει ότι «ο ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ΑΤΑΚΑ, Βόλεν Σίντεροφ προέβη χθες σε άλλη μια επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος ΓΚΕΡΜΠ. Όπως σημειώνεται, ο κ. Σίντεροφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματος στην πόλη Μπατάκ προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες κατοίκους της περιοχής από τις Οθωμανικές δυνάμεις, άσκησε έντονη κριτική στο ΓΚΕΡΜΠ αποκαλώντας τα στελέχη του εθνικούς προδότες διότι αρνήθηκαν, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σίντεροφ, να κηρύξουν την 17η Μαΐου ως ‘’Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας Βούλγαρων πολιτών από τους Τούρκους’’.

Ο κ. Σίντεροφ δήλωσε:‘’Προειδοποιούμε το ΓΚΕΡΜΠ ότι αν συνεχίσει να αγνοεί τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα και να εξυπηρετεί την Αμερική, τη Ρωσία και την Τουρκία, θα καταρρεύσει σύντομα και ως πολιτική δύναμη θα εξαφανισθεί. Η ΑΤΑΚΑ έχει προσφέρει στήριξη το ΓΚΕΡΜΠ, αλλά υπό τον όρο της προστασίας των εθνικών συμφερόντων. Τώρα χρειαζόμαστε ένα αρχηγό κράτους ο οποίος θα δώσει μάχη για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων’’ τόνισε ο κ. Σίντεροφ.

Ο εθνικιστής ηγέτης απηύθυνε έκκληση στο κυβερνών κόμμα να μην αυξήσει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Ιουνίου απειλώντας πως το αντίθετο θα σημάνει το τέλος της στήριξής του προς την κυβέρνηση».

http://e-dragoumanos.gr/?p=12272

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP