Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στα 109 τουρκικά ελικόπτερα περιλαμβάνονται 30 της Στρατοχωροφυλακής και 20 του Στρατού, 11 της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων...


Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) της Τουρκίας συνεδρίασε στις 21 Απριλίου 2011 και επέλεξε την προσφορά της Sikorsky για το Πρόγραμμα Τουρκικών Ελικοπτέρων Γενικής χρήσης (TUHP). Υπενθυμίζεται πως στην SSIK συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου και ο επικεφαλής του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM). Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας πως το κόστος του προγράμματος 109 ελικοπτέρων είναι $3,5 δισ. Ανέφερε επίσης πως ο αριθμός ελικοπτέρων θα μπορούσε να φθάσει τα 600 στο μέλλον.


Η ανακοίνωση της Sikorsky στις 22 Απριλίου διευκρινίζει πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει εξαγωγικές προοπτικές και μελλοντικές δυνητικές εγχώριες απαιτήσεις.
Το T-70 της Sikorsky είναι ειδική έκδοση για τις τουρκικές απαιτήσεις του S-70 International (S-70i) Black Hawk. Η AgustaWestland διεκδικούσε το πρόγραμμα προτείνοντας την από κοινού ανάπτυξη του AW149 με την τουρκική βιομηχανία.
Ακολουθούν διαπραγματεύσεις κατάρτισης της σύμβασης μεταξύ Sikorsky, SSM και Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ) η οποία θα αναλάβει καθήκοντα κυρίου αναδόχου και θα συναρμολογήσει τα ελικόπτερα. Η παραγωγή θα περιλάβει τμήματα και εξαρτήματα από πρόσθετες εταιρείες των ΗΠΑ και της Τουρκίας, επιπλέον της Sikorsky και της ΤΑΙ. Η πρόταση της Sikorsky περιλάμβανε επενδύσεις για την επέκταση του δυναμικού παραγωγής εξαρτημάτων της Alp Aviation, στην οποία μετέχει με 50%. Η βιομηχανική πρόταση θα επιτρέψει στην τουρκική βιομηχανία πρόσβαση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Sikorsky. Περιλαμβάνεται μάλιστα η εξαγωγή ελικοπτέρων τουρκικής συναρμολόγησης σε διεθνείς πελάτες της Sikorsky. Η σύμβαση αναμενόμενης διάρκειας 10 ετών θα δημιουργήσει επίσης ευκαιρίες υποστήριξης μετά την πώληση, περιλαμβάνοντας εκπαίδευση και συντήρηση.
Στα 109 ελικόπτερα περιλαμβάνονται 30 της Στρατοχωροφυλακής και 20 του Στρατού, 11 της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, δύο Διοίκησης και Ελέγχου, 6 Έρευνας Και Διάσωσης Μάχης (CSAR) της Πολεμικής Αεροπορίας, 20 της Αστυνομίας και 20 των πυροσβεστικών δυνάμεων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών.

hellenicdefence

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP