Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Eξακολουθεί την παρελκυστική τακτική η Τουρκία στη λιβυκή κρίση - Δηλώσεις Νταβούτογλου


Λανθασμένη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την εντύπωση ότι η Τουρκία μπλοκάρει το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια προβλεπόμενη διαδικασία εντός της Συμμαχίας για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια» και σημείωσε: «δυστυχώς η συνάντηση στο Παρίσι δημιούργησε μία νέα κατάσταση εντός του ΝΑΤΟ και πέρα του πλαισίου αυτού».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η επιχείρηση «πρέπει να σχεδιαστεί με έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων χωρών ή και των χωρών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, αλλά η ομπρέλα πρέπει να είναι αυτή του ΟΗΕ».

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε επίσης ότι τις θέσεις της Αγκυρας, όπως αυτές προέκυψαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αγκυρα, θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο κ. Νταβούτογλου, ερωτηθείς αν η Τουρκία αντιτίθεται γενικώς στη στρατιωτική επιχείρηση, είπε πως οι αποφάσεις 1970 και 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «έχουν χαράξει ένα πλαίσιο και εάν γίνει υπέρβαση του πλαισίου αυτού, με μία στρατιωτική επιχείρηση, θα υπάρξει ζήτημα νομιμότητας».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP