Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Για "οπορτουνισμό" κατηγόρησε ο Γκιουλ ορισμένες από τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης.


Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ κατηγόρησε σήμερα για "οπορτουνισμό" ορισμένες από τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή επέμβαση κατά της Λιβύης, τονίζοντας ότι η στάση τους προκαλεί υποψίες όσον αφορά τις πραγματικές τους φιλοδοξίες.

"Δυστυχώς, είναι φανερό ότι ορισμένες χώρες ρέπουν προς τον οπορτουνισμό", δήλωσε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους χωρίς να κατονομάσει κάποιες χώρες."Ακόμα και χώρες που ως χθες ήταν πολύ κοντά στις δικτατορίες αυτές, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των λαών τους, ενεργούν σήμερα με υπερβολικό τρόπο", τόνισε.

Η Γαλλία και η Ιταλία κυρίως, οι οποίες συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό κατά του Μουάμαρ Καντάφι είχαν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους με τον λίβυο ηγέτη, συσφίγγοντας τις σχέσεις μαζί του και υπογράφοντας με τη Λιβύη επικερδή συμβόλαια.

Σύμφωνα με τον Γκιουλ, η στάση ορισμένων χωρών προκαλεί ερωτηματικά για τις φιλοδοξίες τους στη Λιβύη, χώρα πλούσια σε πετρέλαιο."Οι ενέργειές τους προκαλούν υποψίες για τις πραγματικές τους προθέσεις", υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη διεθνή στρατιωτική επιχείρηση, εκφράζοντας ανησυχίες για τον πληθυσμό της Λιβύης.

Η Τουρκία είναι κυρίως ενοχλημένη από τη στάση της Γαλλίας, η οποία δεν ενημέρωσε πλήρως τους συμμάχους της πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων.

"Μάς είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Γαλλία μπαίνει τόσο μπροστά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Βετσντί Γκιονούλ.

http://www.express.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP