Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τουρκία: Απάντηση στην ελληνική διαμαρτυρία στην ΕΕ για τα πυρηνικά


Με ένα ενδιαφέρον επιχείρημα – έμμεση αμφισβήτηση, αλλά και υπονοούμενα για την εξέλιξη της ενταξιακής πορείας απάντησε η Άγκυρα στην ελληνική διαμαρτυρία στην ΕΕ για τα τουρκικά πυρηνικά σχέδια... Η απάντηση ήρθε δια στόματος Τανέρ Γιλντίζ, του πανέξυπνου – όπως έχουμε αναφέρει σε άλλες αναρτήσεις – και υπερδραστήριου υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι η ελληνική διαμαρτυρία στερείται ρεαλισμού! Κι αυτό διότι το Ακούγιου απέχει 900 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, ενώ άλλα πυρηνικά εργοστάσια χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέχουν μόλις 600 χιλιόμετρα!

Επίσης, επισημοποίησε την αδιαφορία του για τα κριτήρια της ΕΕ για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων παραμένει μπλοκαρισμένο και δεν έχει ανοίξει, οπότε την Τουρκία δεσμεύουν μόνο οι προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA: International Atomic Energy Agency)!

Να υπενθυμίσουμε στον συμπαθή Τούρκο υπουργό ότι καλό θα ήταν να υπολογίσει ξανά την απόσταση της Καρπάθου και του Καστελορίζου από το Ακούγιου, καθώς επίσης ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται εξίσου και για τους Ελληνοκύπριους τους οποίους επίσης έχει συνηθίσει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όπως άλλωστε και τους Τουρκοκύπριους (οι οποίοι παραμένουν όμηροι της Τουρκίας και καταδικασμένοι να μην μπορούν να αποτελέσουν τμήμα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας εξ αιτίας του της κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους από τη χώρα του).

Επίσης, ότι τα πυρηνικά εργοστάσια στα οποία αναφέρεται δεν είναι χτισμένα πάνω σε επικίνδυνο σεισμικό ρήγμα, αλλά και το ότι η Ελλάδα έχει ουκ ολίγες φορές πιέσει ασφυκτικά για τη βελτίωση των όρων ασφαλούς λειτουργίας των εργοστασίων αυτών είτε στο επίπεδο των διμερών σχέσεων είτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


http://www.defencepoint.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP