Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η συναρμολόγηση του ΚΤ-1 από την ΤΑΙ μετά το ατύχημα τις 9ης Φεβρουαρίου


Η τουρκική εταιρεία ΤΑΙ ξεκίνησε πάλι την συναρμολόγηση των νέων ελικοφόρων εκπαιδευτικών αεροσκαφών KT-1 μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το ατύχημα που συνέβη στις 9 Φεβρουαρίου όταν ο μηχανικός δοκιμαστής της εταιρείας εκτινάχτηκε από το αεροσκάφος χωρίς τη θέληση του.

Πιο συγκεκριμένα το ατύχημα έλαβε χώρα στις 9 Φεβρουαρίου όταν ένα αεροσκάφος KT-1 το Νο.8 ξεκίνησε για μία αποστολή δοκιμών με τον πιλότο και τον μηχανικό δοκιμαστή της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποιήθηκε το εκτινασσόμενο κάθισμα Martin-Baker Mk16LF με αποτέλεσμα ο μηχανικός που καθόταν στην πίσω θέση να εκτιναχτεί.

Ο μηχανικός κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτο ενώ ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος χωρίς άλλα προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος ήταν η διακοπή των εργασιών συναρμολόγησης μέχρις ότου διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Μετά από ενάμιση μήνα σχεδόν οι εργασίες ξεκίνησαν αφού η εταιρεία εντόπισε το πρόβλημα χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι για τα αίτια του ατυχήματος. Αυτή την περίοδο η ΤΑΙ συναρμολογεί το αεροσκάφος Νο.9 από τα με τις παραδόσεις να σχεδιάζονται να ολοκληρωθούν το 2012.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP