Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρεύμα τουρκικών συμφερόντων


Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του περιώνυμου Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου και την τρόικα δεν είχε ως συνέπεια μόνο τις δραματικές αλλαγές στην τσέπη και την καθημερινότητα των πολιτών και τη βαθιά ύφεση στην αγορά, αλλά, όπως έχει επισημάνει ο Ελεύθερος Τύπος, οδήγησε σταδιακά και σε απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού η λήψη μιας σειράς σημαντικών αποφάσεων έχει περάσει από τα χέρια της Ελλάδας στους ξένους.

Δυστυχώς, οι επιταγές της τρόικας, τις οποίες σπεύδει να υλοποιήσει ασμένως η κυβέρνηση, επεκτείνονται και σε ζητήματα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
η εφημερίδα μας, με βάση το αναθεωρημένο Μνημόνιο, οι δανειστές μας απαιτούν να απελευθερωθεί άμεσα η αγορά ενέργειας και στα ακριτικά νησιά, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει ζητήσει την ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μικρά Ασία από τουρκικές εταιρίες.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ, ανοίγει η «Κερκόπορτα» για να δοθεί τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα στα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, στα οποία το μονοπώλιο έχει η ΔΕΗ, αλλά θα μπορεί πλέον να κάνει την προμήθεια οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής. Με μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι Τούρκοι θα μπορούν να δίνουν ρεύμα στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στην Κω, στη Ρόδο ή το ακριτικό Καστελλόριζο, γιατί έτσι διέταξε η τρόικα και έτσι αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων ισχυρών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει… το διακόπτη του ρεύματος και για την είσοδο τουρκικών συμφερόντων στα νησιά μας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP