Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης Ερντογάν με πρέσβη ΗΠΑ στην Άγκυρα.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Διαμάχη ξέσπασε , μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρας Φράνσις Ρικιαρντόνε, σχετικά με το θέμα των συλλήψεων τούρκων δημοσιογράφων με την κατηγορία της συμμετοχής στην παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεκόν. Η τουρκική κυβέρνηση ζητεί από τον αμερικανό πρέσβη να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, καθώς ο ίδιος αμφισβήτησε την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία.

Ο αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά « από τη μια μιλούν για ελευθερία του τύπου, από την άλλη συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου το κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, Χουσεϊν Τσελίκ που δήλωσε «οι πρέσβεις δεν μπορούν να εμπλέκονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις.
Δεν μπορούν δεν έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν την εσωτερική μας πολιτική. Υπάρχει ένα προκαθορισμένο όριο». Τη Δευτέρα, η αστυνομία συνέλαβε 3 δημοσιογράφους της ειδησιογραφικής ιστοσελίδας “Odatv” με την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Εργκενεκόν. Ήδη πολλοί δημοσιογράφοι βρίσκονται φυλακισμένοι με τις ίδιες κατηγορίες.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP