Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κατάργηση της βίζας από ΕΕ απαιτεί η Άγκυρα.


Η Άγκυρα αντιδρώντας σκληρά έναντι της Ε.Ε. τόνισε πως η απόφαση για την βίζα, βρίσκεται μακριά από τις προσδοκίες της Τουρκίας και προειδοποίησε πως ¨για όσο διάστημα δεν υπάρχει ανταπόκριση στις προσδοκίες μας, η συμφωνία επανεισδοχής (GKA) ούτε θα υπογραφεί ούτε θα εφαρμοστεί.

Το ΥΠΕΞ ανέφερε πως η σχετική με το θέμα του ¨διαλόγου για την βίζα¨ απόφαση της Ε.Ε. βρίσκεται ¨μακριά¨ από τις προσδοκίες της Τουρκίας. Στην ανακοίνωση του αναφέρεται ¨Η σχετική με την GKA στάση μας, έχει επανειλημμένα και ξεκάθαρα τεθεί στους συνομιλητές μας.

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση τύπου του υπουργείου μας της 14-12-2010, ζητείται η οριστικοποίηση και μονογραφή της GKA να προχωρήσει παράλληλα με την έναρξη του διαλόγου Τουρκίας- Ε.Ε. για το θέμα της απαλλαγής της βίζας. Αυτή η διαδικασία πρέπει σταδιακά να αρχίσει σε πρώτο στάδιο με την χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας και να περατωθεί με την κατάργηση της.¨

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η εφαρμογή του καθεστώτος της βίζας στους Τούρκους πολίτες δεν διαθέτει νομική εγκυρότητα, όπως αποδεικνύεται και από τις αυξανόμενες αποφάσεις δικαστηρίων σε μέλη κράτη της Ε.Ε.

tourkikanea.gr/2011/02/27/e-e/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP